Писмена покана за публичен дебат изпраща главният прокурор Иван Гешев

...
Писмена покана за публичен дебат изпраща главният прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Гешев покани Христо Иванов и Надежда Йорданова на дебат по спецправосъдието

Писмена покана за обществен спор изпраща основният прокурор Иван Гешев на съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов и правосъдната министърка Надежда Йорданова по законопроекта за закриването на спецсъдилищата и спецпрокуратурата.

Това съобщи от коридорите на Народното събрание основния прокурор преди да влезе като посетител в правната комисия. Там законопроекта на ръководещите ще се гледа на първо четене.

Като " юридическо недоносче ", дефинира той законовите текстове на ръководещите и разгласи, че се е правил " натъмно ", защото липсвало за тях публично разискване.

" В него претекстовете просто са занимателни. Понеже липсва каквото и да е публично разискване, даже и симулация за общество бсъждане ", добави той.

Дискусията с Христо Иванов и Надежда Йорданова ще бъде пред медиите, даде обещание Гешев и добави, че ще пристигна самичък или единствено с един заместител. Мястото може да бъде в Народното събрание или Министерския съвет. Поканата към Иванов и Йорданова идвала откакто и двамата " обикаляли медиите ", с цел да показват концепциите си против спецправосъдието, сподели още Гешев.

" Този спор би трябвало да бъде обществен. дваната стоят в този обикалят медиите. Аз ще исложа своите мнения. Надявам се, че Хросто Иванов ще е тук, защито не можах да чуя причините му предишното лято на 2-3 пъти ", добави обвинител номер 1.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР