Писма до новия посланик на Съединените щати и Конгреса изпратиха

...
Писма до новия посланик на Съединените щати и Конгреса изпратиха
Коментари Харесай

НПО-та изпратиха писма до новия посланик на САЩ у нас за независима съдебна власт

Писма до новия дипломат на Съединените щати и Конгреса изпратиха от неправителствени организации, отстояващи самостоятелност на правосъдната власт. Според тях, тематиката за правосъдната промяна не би трябвало да бъде манипулирана и представяна едностранно. Посочват, че не може единствена цел на промяната да е промяната на основния прокурор.

" Проблемите на правосъдната промяна у нас се показват едностранчиво на нашите сътрудници от Съединени американски щати и това е част от началото на нашите дейности, ориентирани към показване на друга позиция ", съобщи Димитър Митов, зам.-председател на УС на съдружие " За самостоятелна правосъдна власт ".

" Защото в България настроенията са доста изострени, има напрежение по няколко оси, а ние с никого няма да се борим, ние просто ще се показваме на всички места, където има потребност да се показват обстоятелствата и истината, а дано българските жители преценят кой крив и прав ", сподели Мила Георгиева, ръководител на УС на Центъра за приложно-правни проучвания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР