Пищна 13-метрова коледна елха получи София като дар от правителството

...
Пищна 13-метрова коледна елха получи София като дар от правителството
Коментари Харесай

13-метрова елха получи София от правителството на Москва

Пищна 13-метрова коледна елха получи София като подарък от държавното управление на Москва. Руски Дядо Мраз, придружаван от Снежанка, възпламениха светлините на прелестното коледно дърво пред столичния храм Света Неделя в наличието на посланика на Русия у нас Анатоли Макаров, зам.-кмета на столична община Тодор Чобанов, представители на политическите и настоятелен среди, деца и жители и посетители на София.
Това подаяние е изараз на развиването на двустранните ни връзки освен на междуправителствено равнище, само че и сред столиците на двете страни, сподели дипломат Макаров. „ Изтичащата 2018 година беше продуктивна във връзка с двустранното съдействие - бяха извършени визити на високо ниво, съвещание на междуправителствената комисия, конгреси на побратимени български и съветски градове. Макаров означи, че се развива междупарламентарното съдействие, контактите сред бизнесмените, също в културната сфера и спорта и добави: “ За в бъдеще имаме доста проекти и забавни планове, които взаимно можем да осъществяваме за богатството на народите на Русия и България “. Посланик Макаров пожела благополучие, мир и благоденствие и поздрави на български идната Коледа и Нова година.
Заместник-кметът по културни въпроси в Столична община Тодор Чобанов съобщи, че столицата за втора поредна година с наслада приема превъзходната коледна елха, която е подарък от Русия. Рождество Христово е фундаментален и значим празник за хората от София и Москва. Това са празниците, които заемат доста особено място в историята на София, изясни Чобанов.
Столична община има над 50 разнообразни съглашения с градове от целия свят, по които реализира партньорства в областта на културата и туризма, похвали се столичният зам.-кмет. Той добави, че взаимоотношенията сред България и Русия са доста мощни и обичайно се провеждат дни на София в Москва и дни на Москва в София. На тържественото участва ръководителят на АБВ Румен Петков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР