Писъците на 16-месечното детенце Джейлин отекват по тихите улици на

...
Писъците на 16-месечното детенце Джейлин отекват по тихите улици на
Коментари Харесай

Доживотен затвора: Майка изоставя 16-месечното си дете , за да иде на почивка с гаджето за 10 дни

Писъците на 16-месечното детенце Джейлин отекват по тихите улици на Кливланд, Съединени американски щати, в нощта на гибелта му през юни, предходната година. Детето скимти и вие в продължение на дни, само че никой не се притичва да й помогне. 

На 6 юни, предходната година, майка й - Кристел Канделарио, отпътува на 10-дневна лятна почивка и оставя дребната Джейлин изцяло сама в детска кошара с няколко бутилки мляко. На вратата на комшия има камера, която съумява да запише честите писъци на 16-месечното дете, които стартират малко откакто майката отпътува на отмора и не престават, до момента в който тo умира. През това време Канделарио е на стотици благи в Пуерто Рико с мъж, настояват управляващите в града. Тя даже разгласява фотография в обществените мрежи от плажа по бански, до момента в който е на отмора.  



Кристал на отмора в Пуерто Рико 

След няколко дни на плажа и още една спирка в Детройт, тя се връща вкъщи на 16 юни, с цел да откри щерка си мъртва след 10 дни в жестоки страдания на апетит и жадност, покрита с фекалии. 

Канделарио се призна за отговорна предишния месец по две повдигнати против нея обвинявания - едно за предумишлено  ликвидиране и едно обвиняване за застрашаване живота на дете. 

Миналия понеделник бе произнесена окончателната присъда. Съдията осъди Канделарио на пожизнен затвор, без право на подмяна, отбелязвайки последна глава в толкоз тъмен случай, че участващите следователи го описаха като най-жестокото нещо, на което са били очевидци в кариерата си. 

Делото се води при открити врата. То бе стриймвано в платформи като тик ток, където доста хора от близко следяха развоя на събитията.

При произнасянето на присъдата участва и правосъдният патолог Елизабет Мууни. В правосъдната зала в Кливланд тя сподели, че децата изпитват най-голяма тревога при разлъка сред девет и 18 месеца. Тя описа и за мъчителните последни дни на Джейлин.

„ Болката и страданието, които тя изтърпява, са траяли освен часове, не дни, а евентуално даже седмица ", сподели Мууни, която по време на процеса мъчно сдържа сълзите си. 

„ Това възприятие на изоставеност в продължение на дни, съчетано с болката от апетит и мощна жадност, е тип страдалчество, което не мисля, че някой от нас би могъл да проумее изцяло. ", споделя още тя в ревюто си. 



Малкото дете е открито смъртоносно обезводнено и отслабнало със 7 кг.

Служителите на реда, в това число сержант от полицията в Кливланд Тереза Гомес, едвам сдържаха сълзите си, до момента в който описваха положението на бебето. „ Това е случай, който... ще запазим вечно в мозъците и сърцата си ", сподели Гомес при проявлението на уликите оп случая. 

Помощник-прокурорът на окръг Куяхога Анна Фаралия пусна видеозапис от охранителна камера, където се вижда по какъв начин майката мъкне куфара си до кола на 6 юни и се връща вкъщи на 16 юни.

Минути откакто се връща, Канделарио се обажда на 911. „ Моля, нуждая се от помощ ", изплаква тя при позвъняване до 911, пуснато по време на произнасянето на присъдата. „ Моля, апелирам, помогнете ми. Дъщеря ми умира. "  

Докато дойдат екипите на незабавна помощ, майката преоблича с чисти облекла телцето на детенцето, само че не съумява да прикрие ужасната панорама, на която се натъкват лекарите и проверяващите. Джейлин е открита да лежи на матрак, затрупан с урина и изпражнения.

„ Животните се грижат по-добре за бебетата си ", сподели помощник-прокурорът по делото. 

Момичето е било очевидно отслабнало, с хлътнали очи, сухи устни и фекалии по устата и ноктите. За 10 дни детенцето отслабва със 7 кг. На последния обзор при доктора, предходния месец, е тежала 13 кг. При намирането на тялото й е тежала 6. 

Служител от аутопсията, който също споделя в детайли по какъв начин се е отразило на тялото на детенцето неналичието на майката за 10 дни, декларира, че то е умряло от кетоацидоза, породена от остри апетит и жадност, преминавайки в кома и по-късно към летален край. 

Разследващите схващат, че Канделарио е изоставяла детенцето си за два дни и преди да замине за отмора за 10. 

Родителите на Канделарио помолиха съдията за благосклонност. В авансово квалифицирано изказване майката на Канделарио, Кети Торес, сподели, че щерка й се е борила със здравословни проблеми, в това число психологично заболяване и припадъци. Когато щерка й стопира да приема медикаменти, това утежнява нейната меланхолия и тревога и способства за неспособността й да взема рационални решения, добави тя. Канделарио е имала един брак и по-голямо момиченце. Разделя се с първия си мъж и среща бащата на Джейлин. Той се оказва хулиган и стартира да насилва Канделарио, даже когато забременява с второ дете. Тя го напуща и се реалокира в Кливланд. Майка й - Торес твърди, че фамилията не е знаело какво се случва. 

Все отново съдът дава последни думи на Кристъл Канделарио преди да прочете окончателната присъда. Тя споделя, че се моли всеки ден за амнистия, добавяйки, че има вяра, че Бог и Джейлин са й дали прошка. „ Не се пробвам да оправдая дейностите си, само че никой не знаеше какъв брой страдах и през какво прекосявах ", сподели тя.

След като я изслушва, съдията по делото Брендан Шийън се обръща към нея с думите: Вие сте предали детето си и сте го оставили в гибелен капан, до момента в който сте се забавлявали. 

„ Връзката сред майка и дете е една от най-чистите и най-свещените. Това е връзка, построена върху обич, доверие и непоколебима отбрана. (...) Вие извършихте крайния акт на изменничество ", сподели Шийхан.

„ Това малко детенце е упорствало, чакайки някой да я избави. А можехте да извършите това с едно нормално телефонно позвъняване. Вместо това виждам ваши фотоси на плаж, до момента в който детето ви яде личните си изпражнения в опит да оцелее. ", споделя още съдията. 

„ Както не пуснахте Джейлин от пандиза й, до момента в който тя не умря, по този начин и вие би трябвало да прекарате остатъка от живота си в килия без независимост ", сподели Шийхан. „ Единствената разлика е, че пандизът най-малко ще ви храни и ще ви дава течности. "

При произнасянето на присъдата водещият детектив по случая Ти Джей Пауъл съобщи, че Джейлин в никакъв случай няма да бъде забравена. 

Новината за този безчовечен случай потресе целия свят. Хиляди хора споделят клипчета на тях с децата си в обществените мрежи с послания, че никое детенце не заслужава такова отношение. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР