Писателят Уолтър Айзъксън в социалните мрежи се опита да разясни“

...
Писателят Уолтър Айзъксън в социалните мрежи се опита да разясни“
Коментари Харесай

Биографът на Илън Мъск потвърди, че е допуснал грешка в пасажа за Украйна

Писателят Уолтър Айзъксън в обществените мрежи се опита да „ обясни “ фрагмента от идната си книга за Илън Мъск, който се отнася до Украйна и Starlink.

В биографията на милиардера се показва, че през 2022 година той сякаш е попречил на украинските военни да атакуван съветския флот – „ заради опасения от ескалация и нуклеарна война “. Айзъксън написа, че Мъск е наредил на инженерите да изключат сателитния интернет наоколо до Крим, само че самият милиардер непрестанно отхвърляше и отхвърля това, като отбелязва, че по това време Starlink въобще не е бил задействан на това място, а поръчката за свързване със сателитната мрежа просто е била отхвърлена.

В края на предходната седмица Айзъксън реши да обясни този прекомерно противоречив миг:

„ Украинците си мислеха, че отразяването е почнало преди Крим, само че това не е по този начин “, написа Айзъксън. „ Те помолиха Мъск да задейства сателитния интернет, с цел да могат техните дронове да нападат съветския флот. Той не го направи, тъй като смяташе, и напълно вярно, че това ще докара до огромна огромна война “.

Във втора обява в събота Айзъксън прибавя, че неправилно е считал, че Мъск е взел решението да изключи сателитната мрежа на Starlink в нощта на офанзивата.

„ Въз основа на диалозите ми с Мъск неправилно смятах, че политиката да не се употребява Starlink за офанзива против Крим е била призната за първи път в нощта, когато украинците се пробваха да извършат офанзивата. Оказа се, че политиката е била въведена доста по-рано, само че украинците не са знаели това и той просто го е удостоверил в онази нощ “.

Илон Мъск ретуитна изявленията на Уолтър, като му благодари за разяснението и добави, че нито той, нито някой различен в SpaceX „ в никакъв случай, нито един път не е обещавал покритие за Крим„:

„ Условията ни за прилагане изрично не разрешават потреблението на Starlink за нападателни военни дейности, защото сме гражданска система, тъй че те още веднъж желаеха нещо, което е категорично неразрешено “.

Милиардерът добави нещо доста забавно, че SpaceX построява сателитна интернет услуга, наречена Starshield, сходна на Starlink, само че доста по-малка, която ще бъде благосъстоятелност и ще се управлява от държавното управление на Съединени американски щати.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР