Писателят Иля Пряхин за забравата на Запада, международното право и

...
Писателят Иля Пряхин за забравата на Запада, международното право и
Коментари Харесай

Писателят Иля Пряхин: Русия дойде за да си вземе своето

Писателят Иля Пряхин за забравата на Запада, интернационалното право и специфичните интервенции в Украйна

Ото декор Бисмарк, " стоманеният канцлер " - индивидът, на който Германия дължи толкоз доста, е живял дълго време в Русия и е съумял да разбере тази страна и този народ доста по-добре от тогавашните и сегашните (те не са се трансформирали в нищо) съветски либерали.

Първо, няколко цитата:

„ Руснаците се впрягат дълго време, само че по-късно вървят бързо “

" Превантивната война против Русия е самоубийство от боязън пред гибелта "

„ Дори и най-благоприятният излаз на войната в никакъв случай няма да докара до разпадането на главната мощ на Русия, която се основава на милионите руснаци “.

„ Не очаквайте, че откакто веднаж сте се възползвали от слабостта на Русия, ще получавате дивиденти постоянно. Руснаците постоянно ще дойдат за своите пари. И когато дойдат, не разчитайте на подписани от вас йезуитски съглашения, които сякаш да ви оправдават. Те не костват хартията, на която са написани. Затова си коства или да играете почтено с руснаците, или да не играете въобще “.

8 години - нито един отговор на нито един въпрос. 8 години - жестоко неуважение и нито един компромис. 8 години - закани и наказания - нови, остарели, бъдещи, наказания от пъкъла, раздрана на части стопанска система, " въздържане ", " предизвестия " и " съдбоносен отговор ". 8 години цялостно неявяване на разговор.

В управлението на груповия Запад не се откри нито един „ Бисмарк “, и за жалост, в никакъв случай повече няма и да има. Ръководството на груповия Запад е глутница пронизителни, злобни и страхливи джуджета, водени от един изкуфял дъртак.

8 години на територията на някогашната Украинска ССР, какво ли не се случи: изгарянето на хора в Одеса и терора в Донбас, „ законът за езика “ и „ законът за коренното население “, шествия с факли и възхваляване на нацизма на държавни и на законодателно равнище, скъсването на всички съглашения с Русия и, несъмнено, „ евроатлантическите желания “.

Отговорът пристигна, макар че трябваше да се чака 8 години. И въобще не го чакаха?

Честно казано и аз също. Това значи, че и вие, и аз познаваме Русия доста по-зле от немеца Бисмарк, който е живял преди съвсем 200 години.

Няколко думи към поборниците за интернационалното право: поздрави от 1999 година Не забелязахте ли тогава, че интернационалното право е анулирано?

И в края на краищата, даже на Запад имаше умни хора, които говореха: „ Не отваряйте кутията на Пандора, всичко, което вършиме в този момент в Югославия, сигурно ще се върне при вас в бъдеще “. Но кой и по кое време е слушал умните хора? Затова Белград беше бомбардиран през нощта – мостове, бензиностанции, електроцентрали, заводи – разрушена беше цивилната инфраструктура, и страната беше вкарана в каменната епоха. Е, за по-голяма меродавност бомбардираха и постройката на централната телевизия и на китайското посолство.

В тази връзка имам единствено два въпроса към тези, които са твърдо за интернационалното право:

1. Къде бяхте през 1999 година?

2. Назовете най-малко едно деяние, което да не може да се предприеме във връзка с Украйна, само че можеше да бъде и беше подхванато във връзка с Югославия.

Повтарям, всичко, което се случи тогава, беше за мен персонално цялостна изненада. Всъщност мога да заявя, че:

Русия се умори от грубости. Русия се умори да чака. Русия пристигна да си вземе това, което е нейно. Само че този път няма да вземе парите, а единствено своите хора.

А всичко съгласно Бисмарк, беше изцяло забравено даже от немците.

P.S. В умозаключение не мога да пропусна да дам още един откъс от Бисмарк, чиято новост, за жалост, се усилва с всяка година:

„ Руснаците не могат да бъдат победени, ние това сме виждали от стотици години. Но на руснаците могат да бъдат насадени подправени полезности и тогава те ще се победят сами ".

(Превод за " Труд " - Павел Павлов)
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР