Писателят и журналист Андрей Филимонов публикува в Бесарабски фронт своя

...
Писателят и журналист Андрей Филимонов публикува в Бесарабски фронт своя
Коментари Харесай

Писателят и журналист Андрей Филимонов за "спецоперацията" като национална болест: 180 дни делириум

Писателят и публицист Андрей Филимонов разгласява в " Бесарабски фронт " своя разбор за " спецоперацията " като национална болест:

Единственото невероятно нещо в " съветския мир " е мирният живот. Всичко останало, всевъзможни нападателни дейности, даже и бомбардирането на мислени нацисти с същински атомни бомби е изцяло евентуално. Ако на следващия ден (или днес) бъде осъществена нуклеарна офанзива против Киев, на народа на Русия ще му бъде казано, че това е вярното и само допустимо решение.
 
И 86 % от популацията евентуално ще се изкаже в поддръжка на това. Освен в случай че, несъмнено, нямат време да създадат изследване по този въпрос преди идването на " отговора ".

Точно преди шест месеца страната се оказа в делириума на вманиачен, захласнат от фикс идея за великолепие и гонене по едно и също време. В свят, в който няма логичност и морал, а причинно-следствените връзки са разрушени.

Накратко, клиничната картина на делириума е следната:
1. Объркване:
" Правото " на Русия да нападна Украйна беше целесъобразно с обстоятелството, че тя сякаш била " изкуствена страна, измислена от Ленин ". Почти незабавно в окупираните украински територии започнаха да се издигат монументи на Ленин.

2. Откъсване от действителността:
Започвайки войната, бомбардирайки Киев, Харков и други градове, Русия очакваше, че украинският народ ще посрещне нейната войска с цветя. Когато това не се случи, от Кремъл се ядосаха и оповестиха, че ще превъзпитават " неправилните " украинци.

3. Патологична неистина:
Крайцерът " Москва ”, флагманът на Черноморския флот, потъна самичък, без никаква причина. Боеприпасите се взривиха сами на военното летище в Крим. Жертвите измежду цивилното население на Украйна се случват, тъй като самият зложелател обстрелва градовете си. Ние не сме отговорни за нищо. Труповете в Буча са ни подхвърлени, също така те мърдат.

4. Абсурдни условия:
Вътре в страната е неразрешено да се употребява думата " война ", неразрешено е изразяването на лично мнение, неразрешено е съчувствието на жертвите на експанзията. Останалият свят би трябвало да ни обича. Целият свят, който не ни обича, би трябвало да бъде погубен.

5. Извратена логичност:
За да популяризират починалите във войната, с техните имена назовават улиците на съветските градове. Списъците на починалите са засекретени.

6. Морална деградация:
Всеки погубен боец е огромна полза за фамилията му. Мъртъв той коства 7 милиона - невиждани пари, които в никакъв случай не би могъл да завоюва приживе.

7. Садизъм:
Всички, които не показват примирение, са обречени да страдат. Те ще бъдат подложени на оскърбление, заплашване, отнемане от работа и независимост.

Ето с такава картина на света страната живее непрестанно към този момент 180 дни, без да си поема въздух, без вяра, че този призрачен сън в миналото ще свърши. Болестта прогресира и с огромна възможност рано или късно ще докара до раздробяване на целия организъм.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР