Писателката Джоан К. Роулинг, създала поредицата бестселъри за Хари Потър,

...
Писателката Джоан К. Роулинг, създала поредицата бестселъри за Хари Потър,
Коментари Харесай

Джоан К. Роулинг разгневи транссексуалната общност с новия си роман |

Писателката Джоан К. Роулинг, основала поредицата бестселъри за Хари Потър, провокира още веднъж гнева на общността на транссексуалните хора с облика на травестит-масов палач в новия си разказ, заяви фондация Томсън Ройтерс.

Романът " Troubled Blood ", оповестен под псевдонима Робърт Гълбрайт, е петият от поредицата на Роулинг с основен воин частния детектив Корморан Страйк. Роулинг се трансформира в обект на словесни офанзиви и обвинявания в трансфобия през последните месеци и съгласно деятели на транссексуалната общественост новата й книга преднамерено нанася удар върху общността.

" Наистина е тъжно да забележим, че Джоан К. Роулинг е поела по този път ", сподели писателката и бранител на трансджендърите Угла Стефания Кристьонудотир Йонстдотир, която напусна литературната организация на Роулинг през юни в митинг против позициите на английската авторка. " Едно е да има разнородни герои, само че когато пишеш за мъж, който се облича като жена, с цел да убива дами, умишлено налагаш ужасяващ облик на транссексуалните хора ".

Почитатели на книгите за Хари Потър също бяха измежду ядосаните. " Най-трудното в това да си обожател на Хари Потър е самата Джоан К. Роулинг ", написа един от тях в Туитър.

Скандалът към правата на транссексуалните наподобява не въздейства на продажбите, като другите издания на романа на хартия, като аудиокнига и електронна версия за " Киндъл " са в първата петица на бестселърите в " Амазон ".

Конфликтът сред писателката и общността на транссексуалните се развихри през юни, когато Джоан К.Роулинг разяснява и след това написа есе във връзка публикация, оповестена в медийната платформа за световно развиване " Девекс ", в която се употребява фразата " хора, които имат менструация ". " Отказвам да се подчиня на придвижване, което съгласно мен демонстративно вреди с напъните си да подкопае " дамата " като политически и биологичен клас и предлага прикритие на насилниците ", написа Роулинг. Тя продължи да показва позициите си в Туитър, а в уеб страницата си показа, че в предишното е била обект на принуждение.

Трансджендърите, както и голям брой фенове на Хари Потър, отвърнаха с яд на мнението й с обществени изяви, а водещи фенсайтове на Хари Потър отдръпнаха поддръжката си за авторката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР