Писаното ти е да обикаляш по света и да проповядваш

...
Писаното ти е да обикаляш по света и да проповядваш
Коментари Харесай

Дензъл Уошингтън | Американски праведник

„ Писаното ти е да обикаляш по света и да проповядваш на милиони хора ". Това написала жена с ясновидска заложба на парченце хартия, когато съзряла Дензъл в салона за хубост на майка му. Думите й се оказали оракулски – по необикновен метод. Синът на просветител и козметичка, квалифициран публицист от нюйоркския университет „ Фордъм ", поема към Сан Франциско и Американската театрална консерватория. Споделя, че в случай че не е била актьорската специалност, вероятно е щял да да стане просветител. Дензъл Уошингтън е нетипична холивудска звезда – спестовен и непретенциозен в редките си изяви пред пресата, без злословия и фамилни кавги. Филмовите му контракти включват уговорка, съгласно която той не би се целувал с бяла актриса на екрана. Вярващ християнин, мъж на достойнството, Уошингтън повече от 30 години споделя живота си със своята първа огромна обич - актрисата Паулета Пиърсън. Щастлив брак, от който се раждат четири деца. За себе си споделя, че е работещ артист, а не звезда. Славата не го е трансформирала, макар двата Оскара, признанието на международната кино колегия и аплодисментите на милиони почитатели. Само правилото за целувките с бели дами, към този момент не е по този начин сурово (филма „ Flight " ). На 60 години, Дензъл Уошингтън продължава да има вяра в думите, които изричал всеки ден като дете – Бог е Любов.

ДА БЪДЕШ ДЕНЗЪЛ УОШИНГТЪН – това е доста просто.

В ДЕТСТВОТО СИ не съм гледал доста филми. Баща ми ми позволяваше да отивам на кино извънредно рядко. „ 101 далматинци " и „ Царят на царете " (филм за Исус Христос) - това ми беше разрешено.

МОЯТА МАЙКА беше доста упорита жена. Като възпитаник се случваше, да направя някоя пакост и да ме изгонят вкъщи. Тя обаче, ме гонеше от у дома назад в учебно заведение.

РАБОТИЛ СЪМ във фабрика, в поща, бил съм боклукчия. Сякаш не беше толкоз от дълго време. Заради това, към момента мога да смятам себе си за елементарен човек.

АЗ НЕ ЗНАЯ, КАКВО ЗНАЧИ ДА СИ УСПЯЛ. Но зная, какво е да си благополучен.

МОЕТО ОСНОВНО ПРАВИЛО – прави добре своята работа и виж какво ще се получи.

ПРЕДИ ДА ИЗЛЯЗА ПРЕД КАМЕРИТЕ постоянно върша 40 дълбоки вдишвания. Точно толкоз.

АЗ ЖИВЕЯ ИЗВЪН СВОИТЕ ФИЛМИ. От актьорите не познавам съвсем никого. Само тези, с които съм работил.

НИКОГА НЕ ЗНАЕШ, дали хората те гледат или не. Затова постоянно се стараеш да изглеждаш добре. Това е най-хубавото, което ти дава известността.

НЕ съдебна експертиза ОТНАСЯМ ТВЪРДЕ СЕРИОЗНО към премиите. Присъствал съм на всички блестящи церемонии и знам, че всичко това не значи нищо.

РАБОТАТА НА АКТЬОРА – това е просто метод да открие своя път в живота, а не самия живот. Животът – това е фамилията.

ПРОБЛЕМИТЕ НА НАШИТЕ ДЕЦА – те съвсем постоянно са наша виновност.

ДА ИЗПРАТИШ детето си в Ирак – ето това е мъчно. А да бъдеш по едно и също време и режисьор, и артист в един филм, е елементарно.

МНОГО ХАРЕСВАМ думите на Джулия Робъртс за нашата специалност: „ Аз съм елементарен човек, който има невероятна работа ".

КЪСМЕТЪТ – това е, когато се оказваш изцяло квалифициран за предоставената ти опция.

АЗ СЪМ АКТЬОР. Когато е нужно да бъда нечовечен – ще бъда подобен.

НАЙ-БЕДНИТЕ ХОРА по предписание са най-честни.

НЕ ОБИЧАМ, КОГАТО някой назовава машинистите елементарни хора. Нищо нормално няма у човек, който съумява да овладее и управлява няколко стотин тона, носещи се с стремглава скорост.

КОГАТО ДЪЛГО ВРЕМЕ ЖИВЕЕШ В СТРАХ, в един миг забравяш, от какво тъкмо се боиш.

НЕ МОЖЕШ ДА ПРЕКАРАШ ЦЕЛИЯ СИ ЖИВОТ на слънце. Сянката също е част от живота. Но в този момент, аз съм под Слънцето.

КИНОТО е бизнес, в който годините нямат значение - само парите. Докато носиш пари на филмовото студио, никой нищо няма да ти каже, даже да те доставят на снимачната площадка в инвалидна количка. Но аз приказвам по този начин, тъй като не съм жена. На мъжете им е разрешено да остаряват. А дамите са длъжни да остават двадесетгодишни.

НЕ съдебна експертиза ОПИТВАЙТЕ да си устроите комфортен живот и да се успокоите с това. От време на време е потребно нещо да бъде разрушавано.

ДА НАПРАВИШ ФИЛМ, който всички ненавиждат – това също е триумф. Спомнете си „ Страстите Христови " на Мел Гибсън. И вижте по какъв начин повлия целия този скандал за триумфа на кино лентата.

АКО ИМАШ ВРАГ – изучавай го. Чистата злоба няма да те заведе на никое място.

КОГАТО ОСТАРЕЯ желая да бъда Клинт Истууд.

Снимки: Urban Gyal, theplace2.ru

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР