Пинчерите са прекрасни и живи кучета, но като всеки друг

...
Пинчерите са прекрасни и живи кучета, но като всеки друг
Коментари Харесай

Разстройство при пинчер - от какво може да е?

Пинчерите са прелестни и живи кучета, само че като всеки различен домакински любим, те могат да имат здравословни проблеми, като да вземем за пример диария.

Диарията при пинчера може да бъде досадна и евентуално рискова, по тази причина е значимо да разберете аргументите за нея и по какъв начин да я лекувате.

В тази публикация ще разгледаме другите аргументи за разстройство при пинчера и по какъв начин да се оправим с този проблем.

Причини за диария при пинчера

Диарията при пинчера може да бъде провокирана от разнообразни фактори, в това число:

Неправилно хранене на пинчера

Пинчерите могат да реагират на промени в храната или на потреблението на несъвместими съставки. Прекалено бързо преход към нов вид храна или хранене на пинчера с храна от човешкото меню може да докара до разстройство при пинчера.

Излишна консумация на лакомства

Даването на прекомерно доста кучешки лакомства може да докара до диария при пинчерите. Някои лакомства съдържат съставки, които не са подобаващи за хранене на кучета или които могат да причинят алергични реакции.

Инфекции и паразити при пинчерите

 Пинчер с диария

Бактерии, вируси и паразити като бълхи или глисти при кучето могат да провокират разстройство при пинчера. Инфекции като да вземем за пример парвовирус или гастроинтестинални паразити могат да бъдат съществени и изискват ветеринарно лекуване.

Пинчерът е с разстройство поради стрес

Пинчерите могат да реагират на стрес или тревожни обстановки със признаци като диария. Промени в околната среда, нови домашни любимци или посетители, промени в програмата за хранене или разходка могат да провокират стрес и да доведат до диария.

Хранителни алергии или нетърпимост

Пинчерите могат да имат алергии или нетърпимост към избрани храни или съставки. Проявата на разстройство при пинчера може да бъде един от признаците на такива алергии.

Как да се оправим с диарията при пинчера

Справянето с диарията при пинчера изисква деликатен метод и опцията за консултиране с ветеринарен доктор. Ето някои стъпки, които можете да предприемете:

Промени в диетата на пинчер с разстройство

Ако смятате, че диарията може да е породена от хранителна нетърпимост или алергия, преминете към лека и лесна за асимилиране храна. Избягвайте даването на храна от човешко меню или храна с високо наличие на мазнини.

Осигурете вода на кучето

 Пинчер

Важно е да осигурите задоволително вода за вашия пинчер, с цел да предотвратите дехидратацията. Подсигурете му припадък до свежа вода когато и да е.

Потърсете ветеринарен доктор

Ако диарията продължава повече от няколко дни, в случай че виждате кръв в изпражненията на кучето или в случай че се появят други съществени признаци като повръщане или заспалост, потърсете незабавна здравна помощ от ветеринарен доктор. Те могат да извършат диагностика и да предпишат уместно лекуване на пинчера с разстройство.

Избягване на лекарствени средства без консултация

Избягвайте да давате медикаменти на пинчер с разстройство без предварителна консултация с ветеринарен доктор. Някои медикаменти могат да бъдат нездравословни или даже смъртоносни за нежната порода пинчер.

Профилактика против паразити при пинчерите

Редовното лекуване против паразити е значимо за попречване на инфекции, които могат да провокират диария при пинчера. Следете графика за ваксини и давайте противопаразитни средства, според рекомендациите на ветеринарния експерт. Грижете се съзнателно за здравето на пинчера.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР