Пинархисар. Читалищни дейци, директори на учебни заведения, служители от общината,

...
Пинархисар. Читалищни дейци, директори на учебни заведения, служители от общината,
Коментари Харесай

Община Тополовград: Група тополовградчани посетиха турския град Пинархисар по проект за сътрудничество в туризма

Пинархисар. Читалищни дейци, шефове на образователни заведения, чиновници от общината, представители на медии, посетиха турския град Пинархисар, с цел да участват на обучителен семинар „ Ценностите на културното, естествено и историческо завещание - запас за стабилно развиване на туризма в трансграничния район Тополовград- Пинархисар “. Той се организира в границите на плана „ Мрежа за трансгранично съдействие в региона на туризма „ Тополовград – Пинархисар “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Тополовфрад . В българо-турското събитие участваха кметът на турския град – Мустафа Джингьоз, и заместител – кметът – Йомюрлю Динчер.
Кметът на Пинархисар благодари на гостите от Тополовград за партньорството и основаните другарски връзки и изрази убеденост, че планът ще извърши своите цели и задания. Той описа за Пинархисар, за туристическите дадености на региона, показа своите другарски усеща. „ Имате дом и в Пинархисар и сте постоянно добре пристигнали. Нека нашето другарство стане пример за другите. Искаме да има свят без граници, без гладни деца, без принуждение “ – сподели господин Джингьоз. Заместник – кметът Г-жа Динчер благодари на екипа на тополовградското читалище „ Св.св.Кирил и Методий “ за опциите за взаимно опознаване и съдействие в региона на туризма. За огромното гостолюбие и хубавите думи благодари Трифон Ламбов – началник на плана, ръководител на читалищното настоятелство. Красимира Ятакчиева – шеф отдел „ Хуманитарни и обществени действия “ в ОбА приказва за задачите на плана, за забавните идни събития, за положителния опит на тополовградския културен институт. Тя съобщи поздравите на кмета на община Тополовград Божин Божинов, който поддържа плана и чака съдействието сред двата града да се развие и в други области.
Лекция за използването на нормативната база в региона на туризма изнесе юрист Яна Хлебарова. Проведе се конференция за турските публицисти. Гостите от Тополовград посетиха забавни туристически обекти в покрайнините на Пинархисар и в района.
„ След нашия план трансграничният регион Тополовград – Пинархисар ще стане по-привлекателен “ – увери Красимира Ятакчиева в края на форума.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР