Пилотите от Формула 1 искат да имат далеч по-сериозен глас

...
Пилотите от Формула 1 искат да имат далеч по-сериозен глас
Коментари Харесай

Пилотите искат да имат глас във взимането на решения в F1

Пилотите от Формула 1 желаят да имат надалеч по-сериозен глас във взимането на решения в спорта, в това число за това къде да има кръгове от международния шампионат. Според информация на Скай Спортс през идващите седмици ще има срещи сред управлението на F1 и представители на състезателите, на които ще се разисква този въпрос. Това е резултат от обстановката в Саудитска Арабия. По време на петъчните свободни тренировки на десетина километра от пистата в Джеда имаше ракетна офанзива против рафинерия на Арамко.

Всъщност сходни обстановки не са непознати и във Формула Е да вземем за пример, само че гласността, която нещата получиха поради F1, е друга. Всички медийни изяви на водачите след тренировките бяха анулирани. Проведоха се няколко срещи и състезателите трябваше да бъдат убеждавани да продължат да карат. Впоследствие президентът и CEO на F1 Стефано Доменикали риторично попита "дали един терористичен акт може да се дефинира като война " и добави, че "никой не може да съди морала на Формула 1 ".

“F1 водачите желаят по-голямо присъединяване в стратегическите полемики. Искат да имат по-сериозно въздействие при взимането на основни решения “, се споделя в репортажа на Скай Спортс.

„ Ще имат срещи с шефовете на Формула 1. Желанието им е да бъдат включени в разискванията на разнообразни въпроси, в това число къде ще се състезава F1 в бъдеше. “

Според информацията състезателите от дълго време имат сходни претенции, само че обстановката в Саудитска Арабия е ескалирала нещата.

„ Основанието на водачите за желаното по-голямо присъединяване е, че сега те са лицето на спорта в доста по-голяма степен, в сравнение с преди 5 или 10 години. Причината е, че в съвременността Формула 1 работи доста повече със обществени медии, цифрови платформи, планове като сериала Drive to Survive. Пилотите като персони са основни за това F1 да популяризира посланията си. Те самите считат, че освен това състояние би трябвало да са изцяло съгласни със съответните послания и най-хубавият метод за постигането на сходна цел е да имат присъединяване в процесите и взимането на решения по значими, стратегически въпроси. “
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР