Пилотираният космически кораб “Шенчжоу 15 беше изведен на стартовата площадка

...
Пилотираният космически кораб “Шенчжоу 15 беше изведен на стартовата площадка
Коментари Харесай

Пилотираният космически кораб на Китай Шенчжоу 15 бе изведен на стартовата площадка

Пилотираният галактически транспортен съд “Шенчжоу 15 ” беше изведен на стартовата площадка на космодрума Дзюцюан. Ако всичко е наред, изстрелването му с трима астронавти на борда ще бъде осъществено във вторник, на 29-ти ноември, в 17:08 ч. българско време.

Командирът на галактическия транспортен съд е Фей Дзюнлун – това е вторият астронавт на Китай, който през 2005 година хвърча в космоса на борда на “Шенчжоу 6 ”. Мисията на “Шенчжоу 15 ” ще е втора за него. Фей ще бъде съпроводен от Ден Цинмин и Чжан Лу, които до момента не са летели в космоса.

Изстрелването на “Шенчжоу 15 ” ще означи значим миг за китайската космонавтика – за пръв път ще бъде изстрелян пилотиран галактически транспортен съд, преди предходният да се е прибрал на Земята. Това става допустимо с помощта на сполучливото довеждане докрай на градежа на галактическата станция на Китай през тази година. Днес на станцията живее екипажът на “Шенчжоу 14 ” – Чен Дун, Лю Ян и Цай Сюйчже. Когато “Шенчжоу 15 ” се скачи с нея, за пръв път на борда ѝ ще има шестима души.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР