Пилотен проект в подкрепа на лекарите, борещи се с COVID-19,

...
Пилотен проект в подкрепа на лекарите, борещи се с COVID-19,
Коментари Харесай

Стартира пилотен проект в подкрепа на лекарите, борещи се с COVID

Пилотен план в поддръжка на лекарите, борещи се с COVID-19, започва от Видин, заяви Българска телеграфна агенция, позовавайте са на шефа на фондация АДРА-България Мариан Димитров.

Проектът е фокусиран към възстановяване менталното здраве на медицинските лица, директно ангажирани с лекуването на пациенти с Коронавирус - 19. Специалистите от фондацията, дружно с лекари от разнообразни специалности, ще дават групова и самостоятелна психотерапия и рехабилитация на медицинските лица на първа линия.

В рамките на два дни, в по две сесии, експертите ще наблюдават страховете на медицинските служащи и тяхното професионално претоварване, в изискванията на пандемия. Експерти по психотерапия ще организират групова или самостоятелна терапия, планувано е и провеждането на разнообразни типове релаксиращ масаж.

В последните два дни от плана - четвъртък и петък, от АДРА България са организирали и безвъзмездни прегледи за жителите на Видин, при които ще се ревизира костната компактност, ще се правят доплер ехография, прегледи на пациенти със сърдечно съдови болести, както и съвещания с преболедували лица от Коронавирус - 19 и следствията от инфекцията.

Димитров добави, че след Видин планът ще продължи в Пловдив, Пазарджик, София и няколко дребни общини в Северозападна България. Във Видин фондация АДРА България си партнира с МБАЛ " Света Петка ". Проектът ще завърши с обобщаване на резултатите и изчерпателен разбор от осъществените лечения измежду медицинските лица в страната.

АДРА е международна филантропична организация, основана за обезпечаване на самостоятелно и общностно развиване и помощ при бедствия. Основана е през 1956 година със седалище в Силвър Спринг, Мериленд, Съединени американски щати. Чрез интернационална мрежа АДРА доставя помощ и развиване на хора допълнително от 130 страни. Тя си партнира сполучливо с кметства, организации и държавни управления в подобряването качеството на живот на хората.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР