Пилотен проект ще помага на шофьорите с категория C+E без опит

...
Пилотен проект ще помага на шофьорите с
категория C+E без опит
Коментари Харесай

Стартира пилотен проект за обучение на професионални шофьори без опит

Пилотен план ще оказва помощ на водачите с категория C+E без опит да развият допълнително уменията си на пътя. Обученията ще се проведат на 22 и 23 април в Пловдив и на 24 и 25 април във Велико Търново и са изцяло безвъзмездни. Целта е новите водачи да получат повече информация, на практика препоръки от професионалисти с дълготраен опит, както и да се срещнат с новите технологии при камионите и софтуерните решения, които към този момент се употребяват в ежедневната работа. Те ще могат да зададат и свободно въпросите си на експертите и да получат отговор от тях.

Програмата се провежда взаимно от водещата логистична компания Транспрес и Volvo Trucks България. Тя е разработенa в отговор на голям брой запитвания и обратната връзка, получена от шофьори без стаж за потребност от в допълнение след регламентирания от страната курс с 20 часа кормуване за придобиване на свидетелство за ръководство с категория C+E.
„ При нас идват млади водачи, които имат нужната категория брошура, само че нямат стаж. Затова и стартираме този план, с който искаме да предадем на практика познания на повече водачи с дребен или без никакъв реален опит “, споделя шефът на българската логистична компания Транспрес Веселин Стоянов.

„ Безопасността и комфортът на шофьорите са насочна точка и приоритет при разработването на нашите камиони. Десетилетия наред ние развиваме високотехнологични системи за дейна и пасивна безпопасност, както и решения за намаляване разхода на гориво. Но основен фактор остава индивидът зад кормилото. ”, обяснява Карин Йохансон, Управител на Волво Груп България. “Затова със специализираните образования, които сме разработили, желаеме да предадем опит и познания на всички, които са избрали тази нелека специалност. “, добавя тя.

В рамките на седмица обучителите ще предадат опита си при работа с различните конфигурации камиони. Шофьорите ще имат опция от първо лице да се срещнат с устройството на автомобилите, прилежащите към тях ремаркета и контейнери, и по какъв начин да работят с тях безвредно. Участниците ще могат да зададат всичките си въпроси относно професията, нужните стъпки и документи за започване на работа.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР