Пилотът Шарл Льоклер с Ферари даде най-добро време на първите

...
Пилотът Шарл Льоклер с Ферари даде най-добро време на първите
Коментари Харесай

Шарл Льоклер с Ферари бе най-бърз на първите тестове в Барселона

Пилотът Шарл Льоклер с Ферари даде най-хубаво време на първите проби за новия сезон във Формула 1 на пистата в Барселона. Ландо Норис с Макларън и Джордж Ръсел с Мерцедес оформят челната тройка.

Charles Leclerc finishes on top for the morning session of running with a time of 1:20.165! ⏱
— Formula 1 (@F1)
Стартът на Формула 1 бе даден публично тази заран в Барселона с първите предсезонни проби, които ще продължат до петък. Шарл Льоклер даде най-хубаво време - 1:20.165 минута в сеанса, който продължи 4 часа. Пилотът от Монако изпревари Ландо Норис с 309 стотни и Джордж Ръсел с 619 стотни.

Световният първенец Макс Ферстапен даде едвам шесто време с болида на Ред Бул, който се появи за първи път. Неговото време обаче бе реализирано с твърди гуми, до момента в който всички, които го изпревариха, бяха с медиум. Ред Бул, задно с Ферари, направиха най-вече обиколки на пистата - 80. Зад тях е Мерцедес със 77 обиколки.

Хаас и Алфа Ромео бяха единствените тимове, които имаха проблеми. Никита Мазепин с Хаас направи единствено 20 обиколки, а Роберт Кубица с Алфа Ромео спря след деветата.

По-късно през днешния ден в тестванията ще се включи и Луис Хамилтън, до момента в който Льоклер ще отстъпи мястото си на кормилото на Ферари на Карлос Сайнц.

That unmistakable trackside sound
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР