Пилотът ни и член на отбора ART Grand Prix, финишира

...
Пилотът ни и член на отбора ART Grand Prix, финишира
Коментари Харесай

Никола Цолов с най-доброто си постижение във Формула 3

Пилотът ни и член на тима ART Grand Prix, финишира 4-ти в спринта във Формула 3 и взе 7 точки за генералното класиране в шампионата. Това обаче се случи след щета в датчик на мотора, като Цолов водеше съвсем през цялото съревнование.

Да, състезателят започва от втора позиция в решетката и още на първия завой нападна съотборника си Лорънс Ван Хьопен и съумя да го задмине, само че в 6-ата обиколка се появи проблем с мотора, който понижи мощността му. Въпреки него, до 11-ата обиколка българският Лъв удържаше борбата, само че в края приключи 4-ти.
 Tsolov2
„ Доволен съм от пилотирането си, само че поради проблем с мотора, който се появи с 6-ата обиколка и ставаше все по-сериозен, изгубих успеха. Стратегически надпреварата ми беше построено вярно, до момента в който колата вървеше добре, а и по-късно съумях да отбия всички офанзиви и да си върна първото място, само че от един миг нататък към този момент нямах скорост за това. В първите 5-6 обиколки пазех гумите, единствено в един тур натиснах по-сериозно, само че след това нямах мощ за освен това. ”

Утре в 11 часа наше време е главното съревнование на пистата в Бахрейн, като Цолов започва от 11-ата позиция.

 
 Tsolov
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР