Пилотът на самолета, който се разби на международното летище Покхара

...
Пилотът на самолета, който се разби на международното летище Покхара
Коментари Харесай

Семейна двойка пилоти загинаха при самолетни катастрофи в Непал с разлика от 16 години

Пилотът на самолета, който се разруши на интернационалното летище Покхара в Непал, Анджу Хативада, е вдовицата на водача, който почина преди 16 години при сходни условия. Това заяви Reuters с позоваване на представител на непалската самолетна компания Yeti Airlines Сударшан Бартаул.

Анджу Хативада беше вторият водач на полета Катманду-Покхара, който се разруши в неделя, 15 януари. „ Нейният брачен партньор, Дийпак Похрел, беше погубен през 2006 година при злополуката на Yeti Airlines Twin Otter в Джумла “, сподели организацията, отбелязвайки, че брачната половинка му „ се е обучила да пилотира с пари, които е получила от застраховка след гибелта на брачна половинка си “.

Припомняме, че пътнически аероплан се разруши покрай град Покхара. Както беше обявено, водачът на лайнера решил да насочи самолета към дефилето, с цел да предотврати рухване върху селото. Всички пасажери и членове на екипажа са починали. На борда е имало 53 непалци, двама корейци, четирима руснаци, петима индийци, както и пасажери от Австралия, Аржентина, Ирландия и Франция, по един. Летяли са общо 72 души, от които четирима членове на екипажа.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР