Пилотът на Ред Бул Серхио Перес ще използва своите втори

...
Пилотът на Ред Бул Серхио Перес ще използва своите втори
Коментари Харесай

Серхио Перес с нови компоненти по своята задвижваща система за уикенда в Джеда

Пилотът на Ред Бул Серхио Перес ще употребява своите втори контролна електроника и батерия за сезон 2023 във Формула 1 още във втория кръг за година – Гран При на Саудитска Арабия. За мексиканеца това са последните позволени от правилника бройки от съответните съставни елементи, като за всеки идващ той ще получи наказване на стартовата решетка.

Освен Перес нови съставни елементи за този уикенд ще имат още Ландо Норис (Макларън), и двамата водачи на Ферари – Карлос Сайнц и Шарл Леклер. Както към този момент бе оповестено Леклер ще употребява своята трета контролна електроника и ще бъде изместен с 10 места обратно на старта в неделя.
 Леклер отива с 10 места обратно на старта Леклер отива с 10 места обратно на старта
Освен това монегаскът ще разчита още на своите втори, от три позволени, мотор с вътрешно горене и MGU-H. Неговият съотборник Сайнц пък ще употребява своя втори ДВГ за сезона по време на Гран При на Саудитска Арабия. Испанецът ще продължи да употребява своите първи бройки от останалите съставни елементи в задвижващата система.

Същото не може да се каже за някогашният съотборник на Сайнц – Норис, който ще употребява напълно нова задвижваща система (ДВГ, турбо, MGU-K, MGU-H, електроника и батерия), както и своята втора от осем изпускателни системи този уикенд. Причината за всички тези подмененти съставни елементи в болида на британеца са проблемите, които той имаше в Бахрейн преди две седмици, когато направи няколко стопа в хода на съревнование, с цел да бъде добавена хидравлична течност в неговия болид.

За британеца всички тези съставни елементи са в границите на позволените за сезона, което значи, че той няма да има наказване този уикенд. Пилотите разполагат с по три бройки от съставените елементи – ДВГ, турбо, MGU-K и MGU-H и по две контролни електроники и акумулатори. За всяка първа спомагателна численост от всеки един от тези съставни елементи те получават наказване от 10 места обратно на стартовата решетка, а за всяка идната спомагателна численост глобата е от 5 места. При натрупването на 15 или повече места наказване за обещано съревнование глобата автоматизирано се трансформира в старт от дъното на колоната.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР