Пилотът на Прамак Дукати Йоан Зарко оглави класирането след двете

...
Пилотът на Прамак Дукати Йоан Зарко оглави класирането след двете
Коментари Харесай

Йоан Зарко най-бърз след петъчните тренировки в Австралия

Пилотът на Прамак Дукати Йоан Зарко оглави класирането след двете петъчни тренировки преди конкуренцията за Гран При на Австралия в MotoGP, откакто бе най-бърз и в двете 45-минутни сесии.

И в двете тренировки французинът записа своето най-хубаво време в самия завършек на сесията, като във втората той съумя да стигне до 1:29.475 за обиколка. Така той победи с 0.038 секунди спечелилия от квалификацията в Тайланд преди две седмици Марко Бедзеки (ВР46 Дукати). Тройката в края на петъчния ден на „ Филип Айлънд “ малко изненадващо затвори Пол Еспаргаро от Хонда, който изостана с 0.052 от Зарко.

Световният първенец Фабио Куартараро, за който уикендът в Австралия ще бъде сериозен в борбата с Франческо Баная за купата през 2022 година приключи петъка на четвърто място, с пасив от 0.139. Баная от своя страна зае осмото място, като сред двамата съперници за купата се вместиха Маверик Винялес (Априлия), Марк Маркес (Хонда) и Алейш Еспаргаро (Априлия). 

Енеа Бастианини (Грезини Дукати) и Хорхе Мартин (Прамак Дукати) са последните двама водачи, които съумяха да влязат в топ 10 в края на двете петъчни сесии. Първи отвън местата даващи право на присъединяване непосредствено във втората фаза на квалификацията на следващия ден остана спечелилият от надпреварата в Тайланд Мигел Оливейра с КТМ, който бе с 0.042 по-бавен от Мартин.

Добрата вест за португалеца, а и за всички останали водачи отвън челната десетка е, че до края на уикенда в Австралия не се чакат валежи, което би трябвало да им разреши да подобрят своите резултати в границите на утрешната трета свободна подготовка. Най-бързите десетима в общото класиране след нея ще прогресират непосредствено към втората фаза на квалификацията, до момента в който всички останали ще би трябвало да вземат участие в първия сегмент.

Самата трета подготовка на „ Филип Айлънд “ стартира на следващия ден в 1:55 часа сутринта българско време, а квалификацията ще започва в 6:10 часа. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР