Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас разкри, че

...
Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас разкри, че
Коментари Харесай

Ботас разкри за проблеми с охлаждането в Мерцедес

Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас разкри, че и той, и неговият съотборник и водач в класирането Люис Хамилтън е трябвало да бъдат извънредно деликатни по отношение на температурите в своите мотори по време на Гран При на Австрия. Финландецът съобщи, че неправилни калкулации на инженерите са довели до проблеми с охлаждането.

В Шпилберг Ботас съумя да приключи на трето място зад спечелилия Макс Ферстапен (Ред Бул) и неговия подгласник Шарл Льоклер (Ферари). Хамилтън пък съумя да удържи Себастиан Фетел (Ферари) зад тила си тъкмо преди пресичането на финала.

„ Знаехме, че ще бъде горещо, само че и допуснахме лека неточност при изчисленията”, съобщи Ботас. „ Мисля, че и прогнозните ни времена по отношение на определената тактика не бяха напълно точни. Колкото повече продължавахме по този метод, толкоз повече време губихме в границите на една обиколка по отношение на авансово предстоящото.”

„ За мен това беше най-трудното съревнование по повод ръководството на мотора, съблюдаването на температурите. Никога не ми се е налагало чак в такава степен. Всъщност не можехме да употребяваме цялостната мощ на мотора поради високите температури. Това ни костваше също забележителна загуба на време.”

„ Беше подло, тъй като нито офанзивите, нито защитните маневри бяха вероятни. През цялото време имаше кола пред мен, само че колкото повече се доближавах до нея, толкоз повече предизвестия светеха на кормилото.”

„ Определено това е съревнование, от което би трябвало да се поучим и да създадем усъвършенствания, тъй като ще има и други надпревари в горещините”, добави Ботас.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР