Пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел (Великоблритания) беше най-бърз във втората

...
Пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел (Великоблритания) беше най-бърз във втората
Коментари Харесай

Джордж Ръсел бе най-бърз във втората тренировка в Мексико

Пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел (Великоблритания) беше най-бърз във втората свободна подготовка преди надпреварата за Гран При на Мексико във Формула 1. Времето му е 1:19.970 минути, като изпревари Юки Цунода с Алфа Таури с 0.828 секунди. Трети е Естебан Окон от тима на Алпин с пасив от 1.207 секунди.

Тренировката ще се запомни с злополуката на Шарл Льоклер и неговото Ферари, както и с обстоятелството, че множеството тимове я използваха като тестово каране на новите гуми за сезон 2023.

Австралиецът Джак Дуън, който е наследник на мотоциклетната икона Майк Дуън, направи своя дебют във Формула 1 в днешната подготовка. Той излезе на пистата с болид на Алпин, само че за него опитът беше прекомерно къс, защото се оказа, че има проблем в мотора на автомобила.

Този сюжет се повтори с още един правоприемник на огромно име – Пиетро Фитипалди излезе да кара за тима на Хаас, само че сходен проблем приключи опита му.

И двете тренировки през днешния ден в Мексико Сити завършиха по-рано от плануваното, като втората спря поради червен байрак за удар на Чжоу Гуаню с неговата Алфа Ромео.

Льоклер също катастрофира, като това стана на седмия завой, забивайки се в защитните мантинели.

Откакто завоюва две от първите три надпревари за сезона, сезонът последователно потегли надолу за Льоклер до точката, в която възможностите му за международен шампионат бяха публично прекъснати от Макс Ферстапен на Гран При на Япония четири кръга преди края на сезона.

Първата сесия през днешния ден беше повече от добра за Ферари, само че при втората водачът от Монако даже не доближи половината, преди да се завърти на левия завой 7 и да удари бариерата, повреждайки съществено задната част на F1-75 и изваждайки алените знамена.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР