Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо сподели, че

...
Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо сподели, че
Коментари Харесай

Алонсо има нужда от още тренировки с Тойота преди Льо Ман

Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо показа, че се нуждае от още много тренировки в затворения кокпит на Тойота преди да се почувства в действителност квалифициран за съревнование от международните серии по устойчивост. Двукратният Ф1 първенец кара за японския конструктор на тест в Бахрейн през уикенда и навъртя над 100 обиколки на пистата “Сахир” зад кормилото на TS050 Hybrid. Само няколко дни по-късно пък организира тест с LMP2 машина за " 24-те часа на Дайтона ".

Испанецът остана удовлетворен от представянето си и на двете места, само че все пак признава, че акомодацията му няма да бъде къса и ше изисква смяна в стила на каране: " Средата е много друга. Първо би трябвало да седнеш по различен метод, да се адаптираш и да направиш известни взаимни отстъпки с останалите момчета, с които делиш автомобила си. Не всичко е направено като по поръчка за теб както е във Формула 1. Доволен съм от първия ден на каране, само че мисля, че се нуждая от доста повече тренировки и време, с цел да доближи нужната скорост ".

Алонсо е останал сюрпризиран от обстоятелството, че водачите са принудени да се концентрират толкоз доста на ниското ползване на гориво. Той добави, че задоволително конкурентна кола във Формула 1 идващия сезон няма да му попречи на решението вероятно да взе участие в " 24-те часа на Льо Ман ". Все още обаче не е взел решението по кое време да направи своя спортен дебут в международните серии по устойчивост, включващи и " Льо Ман ".

Алонсо завътря 113 обиколки с общ пробег 611 км с най-хубаво време 1:43.01 на " Сахир ". За съпоставяне, титулярният водач за Тойота Майк Конуей даде 1:42.38.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР