Пилотът на Макларън Ландо Норис започна втория състезателен уикенд във

...
Пилотът на Макларън Ландо Норис започна втория състезателен уикенд във
Коментари Харесай

Двигателят на Норис от Бахрейн е неизползваем

Пилотът на Макларън Ландо Норис стартира втория спортен уикенд във Формула 1 за 2023 година с съвсем напълно нова задвижваща система. В Джеда британецът употребява своите втори мотор с вътрешно горене, турбо, MGU-H и MGU-K съставни елементи, от които може да употребява най-много три в хода на сезона преди да стартира да получава санкции. Единствените елементи, които Норис не смени преди Гран При на Саудитска Арабия са контролната електроника и батерията, от които той може да употребява единствено две преди да стартират наказванията.

Причината за промяната на 2/3 от съставените елементи по задвижващата система на британеца са проблемите с пневматичната система, които безусловно провалиха неговото съревнование в Бахрейн преди две седмици. В него Норис трябваше да направи цели шест прекъсвания в бокса за дозареждане на въпросната система и разумно приключи на финален от финиширалите конкуренцията на „ Сахир “.
 Серхио Перес с нови съставни елементи по своята задвижваща система за уикенда в Джеда Серхио Перес с нови съставни елементи по своята задвижваща система за уикенда в Джеда
Тези механически усложнения, които застигнаха Норис в Бахрейн, се оказаха прекалено много за неговия мотор, като британецът разкри в Джеда, че той към този момент е „ завършил “.

„ Имам напълно нов мотор тъй като първият към този момент завърши “, съобщи Норис пред медиите.

Освен новите ДВГ, турбо, MGU-H и MGU-K съставни елементи в Саудитска Арабия английският играч употребява и своята втора от осем позволени изпускателни системи.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР