Пилотът на Ферари Карлос Сайнц сложи край на серията на

...
Пилотът на Ферари Карлос Сайнц сложи край на серията на
Коментари Харесай

Сайнц прекъсна серията на Верстапен с победа в Сингапур

Пилотът на Ферари Карлос Сайнц постави завършек на серията на Макс Верстапен (Ред Бул) от 10 следващи победи и завоюва Гран При на Сингапур, старт от сезона във Формула 1. Джордж Ръсел, който се движеше трети, катастрофира обиколка преди края и това разреши на съотборника му Люис Хамилтън да се качи на подиума. Ландо Норис с Макларън финишира втори.


Испанецът водеше от самото начало, само че в края бе подложен под съществено напрежение, преди да успее да завоюва третия си триумф в кариерата и първи за Ферари от Австрия през 2022-а.

Появяване на виртуална кола за сигурност 20 обиколки преди края донесе доста драма в края, откакто Джордж Ръсел и Люис Хамилтън стопираха в бокса за промяна на гуми. Те изгубиха позиции на пистата по отношение на Льоклер, само че бяха извънредно бързи и без проблеми настигнаха и изпревариха монегаска.

В последните няколко обиколки двата мерцедеса натиснаха Ландо Норис в борба за двоен подиум, само че напрежението си сподели думата в последната обиколка, където Джордж Ръсел изпусна точката за прекъсване и се заби в стената, подарявайки на Хамилтън третото място на подиума.

В топ 10 влязоха още Шарл Льоклер ( " Ферари " ), Верстапен, Пиер Гасли, Оскар Пиастри, Серхио Перес, Лиъм Лоусън и Кевин Магнусен.

Верстапен към този момент има 374 точки точки. Перес е с 223, а Хамилтън изпревари Алонсо и към този момент е трети със 180. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР