Пилотът на Ферари Карлос Сайнц оглави класирането в края на

...
Пилотът на Ферари Карлос Сайнц оглави класирането в края на
Коментари Харесай

Сайнц даде най-доброто време в първата тренировка в Мексико

Пилотът на Ферари Карлос Сайнц оглави класирането в края на първата свободна подготовка преди конкуренцията за Гран При на Мексико Сити, 20-ти кръг за сезон 2022 във Формула 1.

В изискванията на извънредно ниско сцепление на пистата „ Ерманос Родригес “ испанецът съумя да стигне до 1:20.707 с меките гуми на Пирели. Така той приключи на 0.046 пред своя съотборник Шарл Леклер, който също бе с меките смеси, само че записа своето време няколко минутки преди Сайнц.

Трети и четвърти с еднакъв пасив от 0.120 се подредиха съотборниците в Ред Бул Серхио Перес и Макс Верстапен. Световният първенец имаше едно завъртане в средата на сесията, когато той загуби надзор над своята кола при прекосяването на бързите завои във втория бранш на трасето.

Въпреки това завъртане с меките сликове нидерландецът съумя да запише време, идентично с това на локалния любим Перес, който реализира това с напълно нови гуми. Петицата в края на първите 60 минути за подготовка затвори седемкратният международен първенец Люис Хамилтън, който изостана с 0.142 от Сайнц.

Съотборникът на Хамилтън в Мерцедес Джордж Ръсел не взе участие в тази сесия, защото неговият болид бе ръководен от аварийния играч на „ Сребърните стрели “ Ник де Врийс. Освен бъдещия водач на Алфа Таури в тренировката се включиха още четирима новаци: Лиам Лоусън, Пиетро Фитипалди, Джак Дуън и Логан Сарджънт, които замениха надлежно Юки Цунода, Кевин Магнусен, Естебан Окон и Алекс Албон в тимовете на Алфа Таури, Хаас, Алпин и Уилямс.

От тях цели трима имаха механически проблеми в хода на сесията, като Фитипалди и Лоусън стопираха на пистата и изкараха два червени флага, до момента в който Дуън прекара втората половина на тренировката в бокса поради щета в задвижващата система. Заради прекъсването на Лоусън в стадион 4 минути преди края на тренировката водачите не получиха правото да създадат подготвителни стартове на стартовата решетка.

Уикендът за Гран При на Мексико Сити продължава по-късно довечера с втората свободна подготовка, която ще започва в 00:00 часа българско време. Както бе и в Съединени американски щати предходната седмица тя ще бъде отдадена на тестванията на гумите на Пирели за 2023 година и ще бъде с дълготрайност от 90 минути.

Заради тестванията на италианската компания тимовете и водачите няма да имат право да вършат никакви промени в настройките на своите коли и те ще извършват стратегии, които са напълно подчинени на желанията на Пирели. Това няма да се отнася за Ръсел, Магнусе, Цунода, Окон и Албон, които пропуснаха първата сесия и ще разполагат с първите 45 минути на втората, с цел да потърсят верни настройки за себе си.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР