Пилотът на Дукати Йоан Зарко спечели полпозишън в клас MotoGP

...
Пилотът на Дукати Йоан Зарко спечели полпозишън в клас MotoGP
Коментари Харесай

Йоан Зарко ще стартира от първа позиция в клас MotoGP на Гран При на Португалия

Пилотът на Дукати Йоан Зарко завоюва полпозишън в клас MotoGP за утрешното Гран При на Португалия по мотоциклетизъм на писта. Състезанието може да наблюдавате директно по MAX Sport 2.

Квалификацията се организира при сложни атмосферни условия на писта в Алгарве. През първата квалификационна сесия заваля мощен дъжд, което докара до редица произшествия, само че по-късно Зарко съумя да изпревари първенеца от 2020 година Жоан Мир (Испания) със Сузуки и Пол Еспаргаро (Испания) с Априля.

"Доста съм удовлетворен. Не чаках това. Най-добрата тактика през днешния ден беше да останеш на пистата с едни и същи гуми за цели 15 минути ", разяснява Зарко.

Франческо Баная с Дукати напусна квалификацията рано, откакто попадна на влажна част от пистата и падна, до момента в който водачът в шампионата Енеа Бастианини (Италия) също претърпя случай в последната минута и ще започва 18-и.

Съотборникът на Баная Джак Милър ще започва четвърти, а настоящият първенец Фабио Куартараро е пети със своята Ямаха.

Шесткратният международен първенец Марк Маркес ще потегли девети на следващия ден, откакто времето за обиколката му беше анулирано след жълти знамена, които бяха поради злополука с присъединяване на Пол Еспаргаро.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР