Пилотът е управлявал мотоделтапланер, като е изпълнявал полет за наторяване

...
Пилотът е управлявал мотоделтапланер, като е изпълнявал полет за наторяване
Коментари Харесай

България Скърби. В Кошмарен Инцидент На Място Загина Известният Пилот Румен Иванов

" Пилотът е управлявал мотоделтапланер, като е изпълнявал полет за торене на аграрни култури. При спешно кацане машината се е блъснала в дърво и се е сринала ", заяви шефът на Специализираното звено за следствие на авиационни събития (СЗРАС) към Министерство на превоза Христо Христов.

Сигналът за случая е подаден тази заран към 9 часа, оповестиха от Окръжната прокуратура в Стара Загора. В момента са организира оглед на местопроизшествието. Разпитват се и очевидци, като се конфискувани документи за техническото положение на делтапланера и други документи от компания " Авио дизайн ", чиято благосъстоятелност е разрушилата се машина.

Назначени са правосъдно здравна и техническа експертизи. Разследването по делото продължава, като следва осъществяването на дейности по следствието за определяне на условия по делото и откриване на обективната истина – разпити на очевидци имащи информация, относима към предмета на следствие, правене на заключенията на назначените експертизи, допълват от прокуратурата.

Румен Иванов е водач от близо 40 години. Той е един от създателите на делтапланеризма в България и притежател на най-голямата фабрика за произвеждане на делтапланери в страната, които продава по целия свят. Бил е ръководител на Казанлъшкия клуб по делтапланеризъм още преди 1989 година. Изключително акуратен, инструктор - водач делтапланерист, който образова десетки водачи на година, споделят още негови сътрудници, които към момента не могат да одобряват тежката загуба.

„ Той е бил инструктор и е обучил доста водачи. Освен това е бил и производител на леки летателни средства и експерт в конструирането им. В авиацията и най-големите експерти позволяват неточности, едни от неумение, а други при прекомерно доста огромно самочувствие “, уточни обаче Христо Христов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР