Пилот на МиГ-29 загина по време на тренировъчен полет. Инцидентът

...
Пилот на МиГ-29 загина по време на тренировъчен полет. Инцидентът
Коментари Харесай

Пилот на МиГ-29 загина по време на тренировъчен полет

Пилот на МиГ-29 почина по време на подготвителен полет. Инцидентът е станал в западната част на Алжир, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БНР.

В известието на министерството на защитата на страната, публикувано късно в понеделник, се показва, че самолетът е паднал „ поради техническа нередовност, директно след излитането от авиобазата в Бусфер “ в провинция Оран.

Пилотът и вторият водач съумели да катапултират, само че водачът по-късно умрял от получените рани.

Наредено е следствие на злополуката.

Въоръжените сили на северноафриканската страна станаха очевидци на серия от произшествия в авиацията през последните години.

През април 2018 година военно-транспортен аероплан Ил-78 се разруши южно от столицата Алжир, като починаха 257 души, множеството от тях военни. То е най-тежката авиокатастрофа в историята на страната.

През февруари 2014 година 77 бойци и техни родственици бяха убити при злополука на транспортен аероплан С-130 „ Херкулес “ източно от столицата.

При последния случай през декември 2020 година трима офицери от алжирските Военноморски сили починаха, откакто хеликоптерът им MS-25 „ Мерлин “ се разруши в Средиземни море западно от столицата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР