Пилон Рожен“ е национална инициатива, която се провежда под патронажа

...
Пилон Рожен“ е национална инициатива, която се провежда под патронажа
Коментари Харесай

Стартира конкурс в Сливен за послание, което да бъде вградено в Пилон „Рожен“

Пилон „ Рожен “ е национална самодейност, която се организира под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Тя включва акция за набиране на средства и издигане на най-голямото българското национално знаме на Роженските поляни – като знак на националното единство. В постамента на монументалното оборудване ще бъдат вградени 28 къси послания от 28-те административни области на България под мотото „ От българите през днешния ден – за българите на следващия ден “.

Пилон „ Рожен “ ще бъде най-високият в Европейския съюз и ще се издига на внушителната надморска височина от 1430 метра. Така българското знаме ще се вижда от километри разстояние. Пилонът на знамето ще бъде висок 111 метра, а самият байрак ще е с размерu 25 х 40 метра и с обща повърхност 1000 кв. метра.

В основата на Пилон „ Рожен “, в плоча от мрамор, изобразяваща картата на България, ще бъдат вдълбани двадесет и осемте послания. Всяко от тях ще бъде гравирано на мястото на съответната област и ще остане за бъдещите генерации.

Във връзка с общонационалната самодейност, под егидата на регионалния шеф Минчо Афузов, започва конкурс за обръщение на тематика: „ От жителите на област Сливен през днешния ден - за нашите потомци на следващия ден! “. Конкурсът се организира със съдействието на Регионалното ръководство на образованието и четирите общини на региона.

Според регламента всяко обръщение би трябвало да бъде завършено като текст съдържащ до седем думи.

В състезанието за обръщение могат да вземат участие всички поданици на област Сливен, групово или самостоятелно. Желателно е посланията да са със характерен районен акцент.

Посланията би трябвало да бъдат получени до 20 февруари 2023 година на електронен адрес:[email protected].

Посланието, което ще бъде вградено в постамента на Пилон „ Рожен " от името на Сливенска област, ще бъде определено от комисия, управлявана от регионалния шеф и включваща представители на Регионалното ръководство на образованието, локалната власт и културни институции от област Сливен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР