Пилешката супичка по селски с дробчета и месце беше и

...
Пилешката супичка по селски с дробчета и месце беше и
Коментари Харесай

Супа с пилешко месо и дробчета

Пилешката супичка по селски с дробчета и месце беше и си остава най-хубавото средство за битка с вируси и настинки

Необходими Продукти

● пилешки дробчета - 200 г
● пилешко месо - 200 г бяло
● картофи - 1 бр. огромен
● моркови - 1 бр.
● лук - 1 глава, кромид
● домати - 2 с.л. от консерва
● фиде - 1 гнездо
● олио - 1 с.л в случай че е належащо
● магданоз - 1 с.л. изсъхнал
● вода
● сол - 1 щ.

Начин на подготвяне

Измиваме дробчетата с вода. Измиваме и пилешкото месо с вода. Режем го на едри части. Сваряваме ги поотделно. Като се сварят пилешките дробчета, ги прехвърляме в чиста паница.

При вареното на месото слагаме 1 щипка сол. След като се свари, го накъсваме на дребни късчета. Свареното месо го слагаме и него при дробчетата. Прецеждаме бульона при вареното на пилето.

Слагаме го в чиста тенджерата. Слагаме на котлона. Подправяме с щипка сол при нужда. Добавяме 1 с.л. олио, в случай че е нужно. В случая не сложих, тъй като е домашно и е по–мазно месо.

Обелваме моркова. Нарязваме моркова на ситно. Лука го почистваме, измиваме и нарязваме също на ситно. Слагаме ги в бульона. След като кипне, слагаме доматите (около 2 с.л.), нарязани, от консерва.

Оставяме да поври. Обелваме картофа и го режем на дребни кубченца. Слагаме ги в тенджерата. Добавяме дробчетата и пилешкото месо. Оставяме супата да поври.

Към края на варенето слагаме фидето. Подправяме със сушен магданоз. След като е подготвена, смъкваме от котлона. Сервираме я, до момента в който е още гореща.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР