Пиксбаей, илюстративна снимкаСъбщиха колко са жертвие, след като самолет се

...
Пиксбаей, илюстративна снимкаСъбщиха колко са жертвие, след като самолет се
Коментари Харесай

Най-малко 45 души са загиналите, след като самолет се разби във Филипините

Пиксбаей, илюстративна фотография

Събщиха какъв брой са жертвие, откакто аероплан се разруши във Филипините. Най-малко 45 души починаха, откакто аероплан на филипинските военновъздушни сили с 96 души на борда се разруши при кацане на остров Холо. 42-ма от починалите са военни, а останалите трима - цивилни. Сред ранените има 42-ма бойци и трима цивилни жители. В неопределеност остават петима военни.

Това е най-тежката авиокатастрофа в страната от съвсем 30 години, отбелязва Ройтерс.

На борда на машината са се намирали 92-ма военни, множеството от които неотдавна приключили, както и цивилни лица. Инцидентът е станал по време на опит за кацане, като самолетът Локхийд C-130 Херкулес изпуснал пистата и при опит да набере скорост за нов заход избухнал в пламъци след съприкосновението със земята измежду дърветата.

Ще бъде стартирано следствие за определяне на повода за авиокатастрофата, която все още се преглежда като случай, а не като офанзива. Това е четвъртият случай с военна авиация на Филипините тази година. 

„ Много бойци са скочили от самолета, преди да удари земята, което ги е пощадило от детонацията при злополуката “, се показва в известие на филипинските военни.

Военен представител разгласи, че не е имало никакви признаци за офанзива против самолета, само че уточни, че следствието на злополуката занапред стартира, а в този момент напъните са ориентирани към избавяне и лечение на оживелите.

Повечето от бойците на борда наскоро били приключили главно военно образование и пътували от Лагуиндинган към остров Холо, на към 950 км южно от Манила, с цел да се причислят към силите за битка с тероризма в южната провинция Сулу, където болшинството от популацията е мюсюлманско.

Падналият аероплан С-130 бил дошъл на Филипините наскоро. Той бил един от двете машини, обезпечени от Съединени американски щати посредством Агенцията за съдействие в защитата и сигурността. Според уеб страницата C-130.net първият полет на разрушилия се аероплан е бил през 1998 г. 

Най-тежката авиокатастрофа на Филипините беше през 2000 година, когато аероплан „ Боинг-737 “ на Филипинските авиолинии се разруши, като погуби 131 индивида, пише standartnews.com.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР