Телевизионният продуцент и водещ Георги Тошев посреща в Берлин Гергьовден

...
Телевизионният продуцент и водещ Георги Тошев посреща в Берлин Гергьовден
Коментари Харесай

Георги Тошев: Името е нещо, което човек изгражда с годините

Телевизионният продуцент и водещ Георги Тошев посреща в Берлин Гергьовден дружно с още трима българи, разпръснати по целия свят и носещи неговото име.

" За мен това е доста специфичен ден. Аз съм кръстен на дядо ми Георги и доста се гордея с това. Нося загатна за моя дядо, който беше извънреден българин. Човек, който обичаше другите ", сподели той в ефира на бТВ.

" Дали ми е пособие името Георги при пътуванията по света? Ако бъда почтен - не, тъй като като кажеш Георги в Америка, по-лесно е да кажеш Джордж. Или във Франция - Жорж. Има разнообразни тълкования на нашето име. В последна сметка името е нещо доста персонално, което човек с времето осъзнава, че му оказва помощ в сложни моменти, тъй като освен иконата на Свети Георги победоносец, освен притчите и легендите, които са присъщи в българското национално творчество, само че името е нещо, което човек с годините построява. Нещо, което се старае най-малко да не опетни, да не омърси. В моето схващане името е дядо ми, толкоз хора, които носят същото име. Хубаво е, че толкоз доста хора носят едно и също име. То се носи с чест и достолепие ", счита още Тошев.

" Не си падам много по агнетата, тъй като като дете бях в едно българско село и за жалост заклаха едно агънце пред очите ми. И от този момент с агнешкото не се разбираме доста ", показа още водещият.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР