ПиксабейЛечението на вируса може да е по-близо, отколкото се предполага.Леснодостъпен

...
ПиксабейЛечението на вируса може да е по-близо, отколкото се предполага.Леснодостъпен
Коментари Харесай

Уолстрийт Джърнъл: Евтино хапче изглежда спира вируса

Пиксабей

Лечението на вируса може да е по-близо, в сравнение с се допуска.

Леснодостъпен антидепресант оказва помощ при лекуването на вируса, съгласно ново изследване, пишат Wall Street Journal и други медии.

Статията в оригинал вижте тук 

Заразените с коронавирусната зараза, които са приемали флувоксамин в хода на тяхното лекуване, са били доста по-малко застрашени от хоспитализация, в сравнение с тези, които не са приемали лекарството. Информацията идва от най-голямото клинично изследване, изучаващо резултата на антидепресанта върху вируса, съобщи



Флувоксамин принадлежи към клас антидепресанти, наречени селективни инхибитори на противоположното захващане на серотонин или SSRI. Обикновено се употребява за лекуване на обсесивно-компулсивно разстройство и се предписва и за меланхолия. Използван от десетилетия, флувоксаминът е потвърдено безвреден и коства към 4 $, показва един от водещите откриватели в изследването и професор по здравни науки в университета Макмастър в Хамилтън Едуард Милс.

Той разясни, че ниската цена и необятната разпространеност на флувоксамин го вършат безапелационна опция на други типове лекуване на вируса, в това число терапия с моноклонални антитела, които са скъпи и изискват вливане. Друго лекуване, пробното хапче молнупиравир на Merck & Co. и Ridgeback Biotherapeutics LP, ще коства на държавното управление на Съединени американски щати към $700 на курс в страната.

" И за бедните, и даже за богатите страни това е превъзходен вид ", акцентира доктор Милс за флувоксамина.

Минали проучвания демонстрират, че флувоксаминът има противовъзпалителни свойства, макар че учените към момента не са сигурни по какъв начин тъкмо работи против вируса, означи медикът.

Лекарството може да помогне за притъпяване на безконтролното инфектиране, което може да аргументи тежко заболяване при вируса, акцентира той.
--> --> --> --> ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР