Пикочна киселина в тялото се натрупва, когато бъбреците не вършат

...
Пикочна киселина в тялото се натрупва, когато бъбреците не вършат
Коментари Харесай

Отървете се от подаграта с тази домашна напитка!

Пикочна киселина в тялото се натрупва, когато бъбреците не правят добре работата си. Кристализира и се отсрочва към ставите. Това води до началото на възпалителния развой.

Натрупването на пикочна киселина може да аргументи болки в ставите и даже подагра.

Подаграта е възпалителна форма на артрит. Появяват се зачервяване, отичане на ставите и болежка. Понякога даже е доста мъчително да се движи човек, усеща се вдървеност и отичане на тялото. Често срещана причина за подаграта е непотребната пикочна киселина в организма.

Как да премахнете пикочната киселина от тялото?

Хората, които имат остатък на пикочна киселина в тялото си, би трябвало да трансформират диетата си. Храната би трябвало да се основава на пресни плодове и зеленчуци. Морските блага, месото, алкохолът и модифицираните захари водят до повишение на пикочната киселина в организма.

Не забравяйте да пиете колкото е допустимо повече вода. Добре е да се употребяват натурални сокове, както и билкови чайове.

Това са най-ефективните средства за елиминиране на пикочната киселина от тялото:

Сода бикарбонат

Смесете половин чаена лъжичка сода за самун и чаша вода. Пийте един път дневно. Ако имате подагра, изпийте една чаена лъжичка сода за самун, разтворена в чаша прясна вода.

Вода с лимон

Водата с лимон алкализира тялото и оказва помощ да се избегнат доста здравословни проблеми, в това число подагра. Всяка заран на гладно преди закуска се изпиват 200 мл топла вода, смесена със сока от половин лимон.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет работи сходно на водата с лимон. Спомага за основаването на алкална среда в организма. Една супена лъжица оцет се разрежда в 200 мл вода и се пие два пъти дневно – една чаша преди обяд, а другата преди вечеря.

Продукти, които отстраняват непотребната пикочна киселина:

куркума ананас ленено семе
Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР