Пикът на епидемията в Китай, предизвикана от новия коронавирус, водещ

...
Пикът на епидемията в Китай, предизвикана от новия коронавирус, водещ
Коментари Харесай

Дадоха официално ново име на коронавируса, пикът му идва до дни

Пикът на епидемията в Китай, провокирана от новия ковид, водещ до нов вид пневмония, се чака в средата на месец февруари, съобщи Българска телеграфна агенция.

Агенцията цитира прогнозата на ръководителя на специфичната комисия на Държавния комитет по въпросите на опазването на здравето на КНР Чжун Наншан.

" Понастоящем е мъчно да се предскаже преломния миг на епидемията, само че той най-вероятно ще настъпи в средата на месец февруари ", съобщи Чжун Наншан. Китайският вирусолог взе участие в телемост сред настоящата на терен група медици, работещи в град Ухан, първичното огнище на епидемията, и лекари, който се приготвят да ги заместят в по-късен стадий.

Огнището на новата зараза, провокирана от вируса 2019-nCoV беше записано в огромния китайски град Ухан в края на 2019 година.

Световната здравна организация разгласи изключително състояние в интернационален мащаб, като я характеризира като зараза с многочислени огнища. Извън рамките на Китай бяха установени заразявания в 24 страни. Китайските управляващи потвърдиха над 1000 смъртни случая.

Генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) заяви в Женева, че новият ковид ще се назовава публично Covid-19, предадоха международните осведомителни организации.

Това название ще размени неофициалното 2019-nCoV, обещано на вируса краткотрайно след появяването на заболяването. То е определено, тъй че да е елементарно за изговаряне и да не стигматизира една страна или население, акцентира генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

Тедрос Гебрейесус изясни и съкращението - " co " значи корона, " vi " - вирус, " d " - болест (desease на британски език). Числото 19 отбелязва годината, когато се е появил вирусът - 2019.

Първата ваксина за вируса Covid-19 може да е налична до 18 месеца, добави Гебрейесус.

Около 400 учени от целия свят вземат участие в двудневна научна конференция на СЗО, която има за цел да форсира създаването на медикаменти и ваксини против новия ковид.

Германия удостовери през днешния ден още два случая на ковид в южната провинция Бавария. С това общият брой на инфектираните в най-населената страна в Европа доближи 16, заяви Ройтерс.

Двата нови случая са свързани със заразяването на чиновници на компания за авточасти.

Компанията заяви предишния месец, че китайски чиновник е дал позитивни проби за вируса, когато се е върнал в Китай след посещаване в централата край Мюнхен. Служителят очевидно е заразил свои немски сътрудници.

Британски предприемач, предал ковид на още десетина души, най-много във френските Алпи, съобщи през днешния ден, че изцяло се е възстановил, съобщи Франс прес.

Стив Уолш, гражданин на Хоув в Англия, се заразил с вируса по време на конференция в Сингапур.

На връщане за Англия той отседнал за няколко дни в зимен курорт във френските Алпи, където заразил няколко други британци. Петима от тях били приети в болница във Франция, а един - на испанския остров Майорка.

След като се върнал във Англия, Уолш заразил минимум още пет души с ковид, в това число двама лекари. Един от тях работи в болница в Брайтън, която е затворена.

" Дължа благодарности на Националната здравна работа за помощта и грижите. Напълно се възвърнах и мислите ми са с тези, които са се заразили с ковид ", съобщи Уолш в официално съобщение от лондонската болница, където към момента се намира под карантина.

Той сподели, че се е свързал със здравните управляващи, незабавно щом осъзнал, че се е заразил с ковид.

" Те ме посъветваха да заставам изолиран в болничната стая, макар неналичието на признаци, а по-късно да заставам изолиран в дома си ". " Докато се удостовери диагнозата, бях настанен в изолирано поделение в болничното заведение, където към момента се намирам, като защитна мярка, а фамилията ми също беше помолено да остане изолирано ", сподели той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР