Пикапите на Ford са едни от най-разпространените автомобили в САЩ,

Пикапите на Ford са едни от най-разпространените автомобили в САЩ, ...

Да отидеш няколко пъти до луната с... Ford


Пикапите на Ford са едни от най-разпространените автомобили в САЩ, а този конкретен екземпляр от 2013 година е изминал повече от 2 милиона километра. Ако трябва да бъдем точни, 2 092 147 километра и то без смяна на двигател. Това се равнява на почти 6 пътувания от Земята до Луната и обратно. И докато това звучи като налудничава идея, то пикапът наистина е изминал толкова километри, но по пътищата в Америка. Историята е разказана в YouTube видео, което можете да видите по-долу, но ако не ви се гледа, ще обобщим за какво става дума в него.
Да отидеш няколко пъти до луната с... Ford

Този F-350 е оборудван с 6.7-литров дизелов двигател и все още разполага с мотора с който е излязъл от завода. Единствените промени по него са премахването на филтъра за твърди частици и "затапване" на EGR-а, малко след 157 хиляди километра.

Да отидеш няколко пъти до луната с... Ford

Сменени са също три турбини и една скоростна кутия, а средно по около 240 хиляди километра са изминавани с един комплект гуми. Както и сами може да се досетите, редовното обслужване играе важна роля и тук, а пикапът е посещавал сервиз на всеки 12 хиляди километра за смяна на масла, филтри и всякакви належащи ремонти.За седем годишния си живот, Ford-ът е преминал през 12 смени на предното стъкло, четири алтернатора, три смени на ремъци, два акумулатора и едва два комплекта накладки. Окачването също е ревизирано няколко пъти, а редът на четвъртата турбина наближава съвсем скоро. Въпреки това, пикапът изумява с пробег и състоянието му не се доближава изобщо до 15-годишните автомобили на по 160 хиляди „реални“ километри, движещи се по българските пътища.Източник: fakti.bg