Пиенето на кафе веднага след като се събудите недоспали от

...
Пиенето на кафе веднага след като се събудите недоспали от
Коментари Харесай

Проучване: Пиенето на кафе на гладно влошава метаболизма и контрола на кръвната захар

Пиенето на кафе незабавно откакто се разсъните недоспали от неприятен сън, доста утежнява метаболизма и контрола на кръвната захар, демонстрира ново изследване.

Не пийте кафето на гладно, а по време или след закуска, с цел да понижите рисковете за здравето си.
Специалисти от университета в Бат, Англия, изследват кръвта на 29 доброволци, с цел да откри връзката сред равнищата на инсулина и използването на кафе.
Изследвайки резултатите от нарушавания сън и утринното кафе в редица разнообразни метаболитни маркери, на участниците в опита след къс сън предложили кафе със захар, с калоричност равняваща се на елементарна закуска.

След това ги будили за няколко минути на всеки час и им предложили черно кафе, а по-късно сладка напитка. В края на опита било открито, че неприятният сън и използването на кафе въздействат отрицателно на равнищата на кръвната захар, която се повишила с 50 %. Tова ново изследване разкрива, че пиянство на кафе след неприятен сън може да реши казуса със сънливостта, само че може да сътвори друго, като ограничи способността на тялото ви да толерира захарта във вашата закуска.
Мнението на учените е, че евентуално това е обвързвано с неспособността на организма да усвоява глюкозата незабавно след събуждане.
Като се има поради значимостта да се поддържа равнището на кръвната ни захар в безвредни граници, с цел да се понижи рискът от положения като диабет и сърдечни болести, откривателите считат, че тези резултати могат да имат „ далечни ” последствия за здравето.

Професор Джеймс Бетс от Центъра за хранене, извършения и метаболизъм в Университета в Бат, който управлява изследването, изяснява: „ Знаем, че съвсем половината от нас се разсънват заран и преди да вършат нещо друго, пият кафе. Интуитивно колкото по-уморени се усещаме, толкоз по-силно е кафето. Това изследване е значимо и има широкообхватни последствия за здравето, защото до момента имахме лимитирани познания за това какво прави то с телата ни, по-специално за метаболизма и контрола на кръвната захар.

„ Казано по-просто, контролът ни върху кръвната захар е нарушен, когато първото нещо, с което телата ни влизат в контакт, е кафе, изключително след нощ на нарушен сън. Можем да подобрим това, като първо ядем и по-късно пием кафе по-късно, в случай че считаме, че имаме потребност. Знаейки това може да има значими изгоди за здравето за всички нас. ", разяснява още Бетс

Водещият откривател Хари Смит съобщи, че „ Има още доста неща, които би трябвало да научим за резултатите на съня върху нашия метаболизъм, като да вземем за пример какъв брой е належащо нарушаването на съня, с цел да наруши метаболизма ни и какви са някои от дълготрайните последствия от това, както и по какъв начин упражненията, да вземем за пример, може да помогне да се противодейства на някои от това. "

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР