Пиенето на една до няколко чаши черно неподсладено на ден

...
Пиенето на една до няколко чаши черно неподсладено на ден
Коментари Харесай

Сензационно здравословно откритие за черното кафе

Пиенето на една до няколко чаши черно неподсладено дневно е обвързвано с дълготрайно понижаване на риска от сърдечна непълнота, съгласно обзор на питателните данни от три огромни изследвания, извършени с присъединяване на Американската кардиологична асоциация, оповестява Дарик.

Анализът сподели, че спрямо тези, които не пият кафе, рискът от сърдечна непълнота понижава с течение на времето с 5-12% за всяка чаша на ден, цитира CNN данни от проучванията.

При безкофеиновото обаче не се следят въпросните изгоди за здравето, дори в противен случай - анализът открива връзка сред консумирането на без кофеин и покачвания риск от сърдечна непълнота.
свързани новини17190на 03.11.202148291на 10.11.2019
Сърдечна непълнота поражда, когато отслабеното сърце не е в положение да изпомпва кръв в клетките на тялото и да му обезпечи задоволително О2, с цел да действа вярно. Хората със сърдечна непълнота страдат от отмалялост и зной, и им е мъчно да вървят, да се изкачват по стълби или да правят други ежедневни действия.

„ Въпреки че не е открита причинно-следствена връзка, любопитно е, че и трите изследвания демонстрират, че потреблението на е обвързвана с понижен риск от сърдечна непълнота и че кафето може да бъде част от здравословната диета, в случай че се употребява без захар и млечни артикули с високо наличие на мазнини. като крем ", изяснява диетоложката Пени Крис-Етертън, някогашен ръководител на комисията по метод на живот и кардиометаболитно здраве на Американската кардиологична асоциация. Тя не взе участие в изследването.

Мащабен разбор на данни

Изследването, оповестено във вторник в изданието на Американската кардиологична асоциация Circulation: Heart Failure, проучва хранителни данни от първичното изследване Framingham Heart Study. Това изследване, стартирано през 1948 година, включва повече от 5000 поданици на Фрамингам, Масачузетс, без анамнеза за инфаркти. Изследването наблюдава тези хора и техните потомци в продължение на 72 години в продължение на три генерации.

Колективно проучванията дават информация за диетите на повече от 21 000 възрастни американци.

В съпоставяне с хората, които не пият кафе, анализът на изследването Framingham и сърдечно-съдовото изследване сподели, че рискът от сърдечна непълнота понижава с 5-12% с течение на времето за всяка чаша кафе, употребявана всекидневно.

" Връзката сред кофеина и по-ниския риск от сърдечна непълнота беше изненадваща ", сподели старшият създател на проучването доктор Дейвид Као, основен доктор в Центъра за персонализирано лекуване към Медицинския факултет на Университета в Колорадо.

„ Като цяло кафето и кофеинът са считани за „ нездравословни “ за сърцето, тъй като са свързани с нараснал сърдечен темп, високо кръвно налягане и други Постоянната връзка сред нараствания банкет на кофеин и понижения риск от сърдечна непълнота обръща наобратно обичайна мъдрост ".

Всички тези изследвания са извършени с консумация на черно кафе.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР