Пиенето на бира и спиртни напитки се свързва с повишени

...
Пиенето на бира и спиртни напитки се свързва с повишени
Коментари Харесай

Как влия на здравето алкохола? Ефектът на бялото вино изненадва

Пиенето на бира и спиртни питиета се свързва с нараснали равнища на висцерални мазнини - нездравословен тип мазнини, които се свързват с нараснал риск от сърдечносъдови болести, метаболитен синдром и други здравословни затруднения. В същото време пиенето на вино не демонстрира сходна връзка с равнищата на тези нездравословни мазнини и даже може да бъде защитно средство против тях, според от типа на употребяваното вино.

Всъщност пиенето на алено вино е обвързвано с по-ниски равнища на висцерални мазнини. Това са някои от главните заключения от ново изследване, оповестено в списанието Obesity Science & Practice. Въпреки че потреблението на бяло вино не повлиява на равнищата на висцералните мазнини, изследването демонстрира, че умерената консумация на бяло вино може да предложи своя лична неповторима изгода за здравето на възрастните хора: по-плътни кости, оповестява Дарик.

Две чаши вино доставят дневния предел захар. В изследването е открита по-висока костна минерална компактност измежду възрастните хора, които са пили бяло вино в умерени количества. И не е открита същата връзка сред потреблението на бира или алено вино и костната минерална компактност.

Проучването се основава на широкомащабна база данни, наречена UK Biobank, на 1869 възрастни бели хора на възраст от 40 до 79 години, съобщили за демографски фактори, алкохол, диета и метод на живот посредством въпросник с тъчскрийн. След това са събрани данни за височина, тегло и кръвни проби от всеки участник и е получена информация за телесния състав.

Стареенето постоянно е съпроводено с увеличение на проблематичните мазнини, които могат да доведат до нараснал риск от сърдечносъдови болести, както и с понижаване на костната минерална компактност. Това има значими последствия за здравето, като се има поради, че близо 75% от възрастните в Съединени американски щати се смятат за хора с наднормено тегло или затлъстяване. Наличието на по-високи равнища на телесни мазнини непрекъснато се свързва с нараснал риск от доста разнообразни болести, в това число сърдечносъдови болести, някои типове рак и по-висок риск от гибел.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР