Пианистът Евгени Генчев изнесе запомнящ се концерт на Античния театър,

...
Пианистът Евгени Генчев изнесе запомнящ се концерт на Античния театър,
Коментари Харесай

Магнетичният Евгени Генчев вдъхнови Пловдив с клавирен концерт

Пианистът Евгени Генчев изнесе запаметяващ се концерт на Античния спектакъл, събрал в едно класика, кино тематики и поп и рок части, които подвигнаха почитателите на крайник. Началото бе сложено с Адажио на Албинони, музикална интерпретация, която някак не предразположи публиката, макар посланието на музиканта, че е доста разчувствуван поради епичното място, родния град, първия солов концерт и цялостния Античен спектакъл. Той акцентира, че началото и краят на музиката е класиката и съблюдава традицията.
Прочетете още
След това изясни, че вечерта не е за типичен концерт, а събитие, в което публиката може да реагира прочувствено и да взе участие с разнообразни реакции.

Първият ключ, който отпуши реакциите на почитателите на Античния спектакъл, които подвикваха " Хайде, Евгени " още преди началото, бе акцентът кино музика.

Генчев първо извърши тематиката от френския филм " Недосегаемите ", а по-късно и магнетичната музика от " Невероятната орис на Амели Полен ".

Парче, което той залага като знаково в творчеството си и в взаимни планове с актьори като Лука Шулич. Именно музикалната тематика от кино лентата се трансформира и в рефрен на телевизионното риалити " Ергенът ", в което Генчев бе главен воин. Изпълнението приветстваха както избраницата му, която бе тъкмо пред него, по този начин и част от участничките, които гледаха концерта от трибуните на Античния спектакъл.

" Това е първото осъществяване, което изсвирих на Валерия, обичана ария и на девойките. Разказах ѝ, че става дума за момиче, което върви с дребни стъпки  по пътя на добрината и открива любовта. Този път извървяхме и ние ", описа Евгени пред публиката, до момента в който избраницата му в риалитито го гледаше и слушаше безусловно на метър от сцената в компанията на сценариста Ваня Щерева. След посланието си пианистът извърши още една творба " Бели облаци " на обичан собствен композитор Лудовико Ейнауди.

" Класиците споделят, че съм минал на тъмната страна, дано го създадем ", повдигна завесата на идващото си осъществяване маестрото. И извърши музикална интерпретация на шлагера " Someone You Loved ".

После разгласи, че е време на сцената да излязат специфичните посетители, които е поканил. Първа бе певицата Виктория Георгиева, която в тандем с музиканта извърши една от най-знаковите песни от филм " Роди се звезда " - " Always Remember Us This Way ".



След това прозвучаха тълкования на Бохемска рапсодия, Ники Минаж и Дейвид Гета, Бруно Марс.

Без подозрение една от кулминационните точки на вечерта бе осъществяването на музикалната тематика от балетния театър " Ромео и Жулиета " по музика на Сергей Прокофиев, както и рок класиката " We are the Chapions ".

Изпълненията включиха тълкования на Нирвана, както и класиката " You Rice me up ". Маестрото затвори концерта с Ноктюрно на Фредерик Шопен - музикално изпълнание, което въодушеви публиката. Подаръкът към пловдивчани  бе песента " Хубава си, моя горо " в дует с Виктория. На финала пианистът попита публиката с какво да ги зарадва и получи десетки апели с имена на композитори и песни.

" Хора, не съм джукбокс ", с усмивка разяснява пианистът.

После обаче отговори на упованията на почитателите и с това провокира гърмеж от овации. Генчев трансформира рецитала си в поредност от провокации с щракания с пръсти и пляскания, с които да сътвори взаимна история с публиката.

Любопитно е, че някои от най-вълнуващите осъществявания избраницата на Евгени Валерия показа наживо през вайбър със фамилията си. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР