ПГ на ГЕРБ-СДС внесе в деловодството Проект за решение на

...
ПГ на ГЕРБ-СДС внесе в деловодството Проект за решение на
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага пределна цена от 2,70 лв. за литър гориво

ПГ на ГЕРБ-СДС внесе в деловодството Проект за решение на Народното събрание за установяване на пределни цени на моторните горива. Това съобщи на брифинг ръководителят на групата Десислава Атанасова.

Според Атанасова Народното събрание би трябвало още веднъж да вземе самодейността, която изрично липсва в Министерския съвет.

„ Предлагаме на сътрудниците от всички парламентарни групи да обсъдим решение, с което да задължим Министерския съвет да вкара механизъм за установяване и използване на пределна цена в размер на 2,70 лв. за литър на бензин А95, газьол, или дизелово гориво, и природен газ в газообразно положение – метан”, заяви тя.

Атанасова сподели, че предлагането е пределните цени да бъдат в действие в интервала от 1 август 2022 година до 31 декември 2022 година „ Или идните месеци, когато към момента не е ясно каква ще е цената и на другите енергоносители, нито дали ще ги има “, посочи тя.

Десислава Атанасова е безапелационна, че най-малко по тематиката с горивата, Министерски съвет в оставка следва да реагира и Народно събрание по най-бързия метод следва да вземе такова решение, с цел да облекчи българските жители и българския бизнес.

„ В противоположен случай инфлацията ще продължи да се усилва, а с това и разноските на всяко едно домакинство и на всеки бизнес в България “, сподели още ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР