ПГ на БСП за България внесе жалба в Конституционния съд

...
ПГ на БСП за България внесе жалба в Конституционния съд
Коментари Харесай

БСП атакува в Конституционния съд процедурата на Бюджет 2018

ПГ на " Българска социалистическа партия за България " внесе тъжба в Конституционния съд за процедурата по приемане на държавния бюджет.

Според социалистите Конституцията е нарушена с позволяването на трето гласоподаване на бюджета .

" Нарушен е чл.88 от българската Конституция, където ясно е написано по какъв начин се приема всеки закон - на две четения. Искаме процедурата по приемането на Закона за държавния бюджет да бъде оповестена за противоконституционна ", сподели зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Жельо Бойчев.

Румен Гечев изясни, че внасят несъгласие в Конституционния съд по двата проблема - и с този за сумата от 1.13 млн. лева за катедралния храм " Св. Александър Невски " и Зографския манастир в Атон.

" Не можем да позволим, който и да е, да нарушава Конституцията ", отсече националният представител Румен Гечев. Той изясни, че по закон бюджетът би трябвало да се разисква един месец, а ръководещите са го посочили единствено за три дни.

Жельо Бойчев добави, че ръководещите са обезсмислили дебатите по приемането на бюджета . Той бе безапелационен, че България е парламентарна република и българският парламент може да прави оферти и промени по бюджета.

Българска социалистическа партия чака Конституционен съд да се произнесе позитивно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР