ПГ на БСП внася допълнения в Закона за защита на

...
ПГ на БСП внася допълнения в Закона за защита на
Коментари Харесай

БСП предлага мерки срещи домашното насилие

ПГ на Българска социалистическа партия внася допълнения в Закона за отбрана на домашното принуждение. Силата на Българска социалистическа партия е в нейната поредност, разгласи на брифинг Драгомир Стойнев .

Задължително се построяват спешни центрове за потърпевши от домашно принуждение , оферират алените. Те би трябвало да са на територията на всички области и ще се финансират от държавния бюджет . Стойнев упорства предложенията на алените против издевателството у дома да се гледат бързо в комисиите . Ако ГЕРБ одобряват бързо измененията до края на лятото ще има такива спешни центрове.

Около 2,5 милиона лв. годишно ще коства издръжката на спешните центрове . Ето ги действителните дейности, разгласи Стойнев . Единственото ни предпочитание е ГЕРБ да бъдат по-активни, настоя аления народен представител.

Левицата готви още законопроекти, които да подсигуряват успокоение на дамите, жертви на домашното принуждение. Само пет са формалните центрове за жертвите. Левицата чака предложенията им да бъдат признати единомислещо . Винаги сме били съперници на домашното принуждение, сподели Стойнев. Искаме в този момент незабавно тези центрове да бъдат построени, добави социалистът.

За Истанбулската спогодба той сподели, че тя има проблем за обществото и счита, че тя няма да бъде призната. Драгомир Стойнев бе безапелационен, че грешките на ръководещите са толкоз доста, че алените едвам смогвали да ги поправят. За писмото от ПЕС Кристиян Вигенин бе сбит, че всяка партия можела да изрази свое отношение . Българска социалистическа партия не е подкрепяла Конвенцията на конгреса на ПЕС. Гледаме напред, посочи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР