ПФК Септември (София) излезе с официално съобщение по повод отношенията

...
ПФК Септември (София) излезе с официално съобщение по повод отношенията
Коментари Харесай

Септември внесе яснота какво точно представлява структурата на школата на клуба

ПФК Септември (София) излезе с публично известие във връзка връзките с други клубове, с които употребяват взаимно базата на 57-о Средно учебно заведение в София. От клуба от Първа лига прецизират кои тимове са част от академията на клуба, като само желаят да предпазят деца и родители от подвеждане.

" Скъпи другари, деца, родители, спортни деятели, медии и фенове на българският футбол, през 2015 година, закупувайки мажоритарният пакет акции на клуба положихме извънредно огромни старания да го върнем там, където му е мястото – измежду професионалните футболни клубове и на върха в построяването на надарени млади футболисти. Не ни беше елементарно, само че с поддръжката на нашите притежатели, обединен екип и в композиция с желанието ни за работа и вярата в българските деца, академията на ПФК Септември София се трансформира в добре познатата люпилня на гении от предишното. Годините преди 2015-та, под управлението на " старци разбойници " (ед.ч.), клуба живуркаше и се задоволяваше да бъде на дъното на футболната подчиненост, нещо, което няма да разясняваме, тъй като предишното си е минало, а сегашното и бъдещето са значимите детайли в развиването на ДЮФ (детско-юношеския футбол) у нас ", се споделя в известието.

В ранните години на взаимната работа Септември (София) беше един клуб с Ботев 57 и Олимпиец, само че тези връзки са завършили преди близо година. В следствие последните два клуба бяха изключени като членове на БФС поради присъединяване в нерегламентирани прояви. Единият от тях обаче с цел да възобнови активността си, е трябвало да бъде пререгистриран. И това става под името Септември София 57, което значително съответствува с ПФК Септември (София).

" През последната една година, ние от ПФК Септември София запазихме безмълвие по отношение на процесите в реорганизацията на футболните академии под шапката на клуба. Старата българска сентенция " подаваш му пръст, пък то ти отхапва ръката " важи в цялостна мощ за това, което докара до аргументите ПФК Септември София да прекрати своите връзки с клубовете ФК Ботев 57 и ФК Олимпиец, които бяха изключени и като членове на Български футболен съюз, рискувайки присъединяване на стотици деца в шампионатите от системата на БФС. Мълчахме, че вземат участие на знайни и незнайни шампионати, употребявайки нашето име и уронвайки престижа и престижа на клуба, за който се грижим като малко дете, тъй като с изключение на положителни футболисти на терена, наша задача е да изградим и почтени персони отвън него.
В тази връзка, наближавайки новият сезон 2022/2023 година, желаеме да осведомяваме всички Вас, че ЕДИНСТВЕНИ в структурата на детско – юношеската школа на ПФК Септември София са следните академии:
- ПФК Септември София
- ФК Академия Септември – гр. София
- ФК ДИТ София
Ние, от ПФК Септември София изрично заявяваме, че нямаме нищо общо със изключените клубовете:
- ФК Ботев 57 София
- ФК Олимпиец София
Както и с новооткритите клубове, целящи поредна нова илюзия за родители и деца:
- ФК Ботев София
- ФК Септември София 57
Единственото общо сред ПФК Септември София и гореспоменатите клубове е взаимното прилагане на една от подготвителните бази на клуба, а точно 57 СУ " Свети Наум Охридски " и до там свършват приликите, само че стартират разликите сред две футболни философии! ", приключва известието на ПФК Септември (София).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР