Pfizer избра италианския град Генуа за проучване на страничните ефекти

...
Pfizer избра италианския град Генуа за проучване на страничните ефекти
Коментари Харесай

В продължение на 2 години: Pfizer ще проучва страничните ефекти от ваксините

Pfizer избра италианския град Генуа за изследване на страничните резултати от имунизациите против Ковид-19. Поръчано от Pfizer и позволено от Европейската организация по медикаментите (EMA), то ще се координира от Висшия здравен институт на Италия.

Изследователският център в болничното заведение " Сан Мартино " в Генуа е единственото място в Италия, където ще се изследват страничните резултати от имунизациите. Проучването ще се управлява от проф. Джанкарло Икарди – шеф на отделението " Здравна сигурност " към болничното заведение.

Вече са се записали над 160 доброволци, имунизирани с първа доза. Ще има и такива с втора и трета доза. Възнаграждението за тях е от 171 евро.

Проф. Икарди изясни, че изследването се състои от интензивно наблюдаване, като всеки един от участващите би трябвало да оповестява за всичко, което забележи като странични резултати, заяви БНР.

Периодично ще се попълнят и проби. Изследването ще продължи две години. Освен Италия, в него от Европа са включени още Германия и Испания. Проектът обгръща общо към 14 000 имунизирани и 20 проучвателен центъра.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР