Pfizer и BioNTech обявиха във вторник, че започват клинични изпитвания

...
Pfizer и BioNTech обявиха във вторник, че започват клинични изпитвания
Коментари Харесай

Pfizer и BioNTech започват изпитвания на ваксина срещу Омикрон |

Pfizer и BioNTech оповестиха във вторник, че стартират клинични изпитвания на ваксина против Омикрон, заяви CNN.

Проучването ще оцени имунизацията за сигурност, търпимост и равнището на имунния отговор, както като първична серия, по този начин и като бустер доза, при 1420 здрави хора на възраст от 18 до 55 години.

Изследването е разграничено на три групи. Участниците в първата група са ваксинирани с първата ваксина на Pfizer/ BioNTech минимум 90 до 180 дни преди изследването. Те ще получат една или две дози от ваксината срещу Омикрон.

Доброволците от втората група са получили три дози от настоящата ваксина на Pfizer/BioNTech минимум 90 до 180 дни преди изследването. Те ще получат една доза от първата ваксина или от имунизацията против разновидността Омикрон.

Участниците в третата група не са ваксинирани против COVID-19. Те ще получат три дози от новата ваксина против Омикрон.

Ваксината против новия вид също ще се ползва като доза от 30 микрограма.

„ Макар данните показват, че бустерите не престават да обезпечават високо равнище на отбрана против тежки болести и хоспитализация при новия вид, ние признаваме вероятността тази отбрана да отслабне с времето и сме готови с евентуална ваксина срещу Омикрон ", споделя Катрин Янсен, старши вицепрезидент на Pfizer и началник на отдела за проучване и развиване на имунизациите.

Главният изпълнителен шеф на Pfizer Алберт Бурла заяви преди месец, че в случай че е нужна нова ваксина за разновидността Омикрон, компанията ще има такава през март. Говорител на Pfizer обаче удостовери, че компанията към този момент е почнала да създава тази ваксина.

По-рано фирмите оповестиха, че чакат да произведат четири милиарда дози от имунизацията Pfizer/BioNTech през 2022 година и този потенциал няма да се промени, в случай че е нужна приспособена ваксина.

Все отново производителите подчертават, че хората, които са получили бустерни дози от актуалната ваксина, " поддържат високо равнище на отбрана против Омикрон, изключително против тежки болести и хоспитализация ".

Ново лабораторно изследване, което следва да бъде оповестено, допуска, че антителата против варианта Омикрон остават постоянни четири месеца след третата доза от имунизацията Pfizer/BioNTech.

„ Нови данни за ефективността ще ни осведомят за продължителността на отбраната, евентуалната потребност от спомагателна доза в по-късен миг и дали е нужна модифицирана ваксина за Омикрон “, се споделя в изследването на откриватели от медицинския клон на Тексаския университет, представено от CNN.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР