Пфайзер и Бионтех започнаха международно проучване с 4000 доброволки за

...
Пфайзер и Бионтех започнаха международно проучване с 4000 доброволки за
Коментари Харесай

Започва тестване на ваксината на Pfizer/BioNTech върху 4000 бременни

" Пфайзер " и " Бионтех " започнаха интернационално изследване с 4000 доброволки за оценка на сигурността и успеваемостта на ваксина та им против ковид при здрави бременни дами, съобщи Нова ТВ, цитирайки Ройтерс, която се базира на двете компании.

Бъдещите майки са изложени на по-висок риск от развиване на тежка форма на болестта и доста чиновници в региона на публичното опазване на здравето предлагат някои дами, които упражняват високорискови специалности, да бъдат ваксини рани, даже без доказателство, че е безвредно за тях.

Д-р Уилям Грубер, старши вицепрезидент на " Пфайзер " за клинични проучвания и разработки на ваксини , споделя в изявление, че компанията може да има резултати до последното тримесечие на годината.
Грубер отбелязва, че съгласно досегашните данни при бременни те дами с COVID-19 се регистрират по-високи равнища на тежки форми на болестта. При тях се следят също и по-чести затруднения, свързани с бременността, като прибързано раждане, спрямо бременни дами, които не са инфектирани с ковид.

Миналата седмица Националните здравни институти на Съединени американски щати приканиха за по-широко включване на бременни и кърмещи дами в проучванията на ваксина та против ковид.

Биоетици, специалисти по ваксини и майчино здраве от години настояват, че бременни те дами би трябвало да бъдат включвани по-рано в тестванията на пандемични ваксини , с цел да не се постанова да чакат дълго след появяването на сполучливи такива.
Въпреки това бременни те дами бяха изключени от огромните тествания в Съединени американски щати, употребявани за приемане на незабавно позволение за приложимост на ваксини против вируса.
Производителите на медикаменти споделят, че първо би трябвало да се уверят, че ваксини те като цяло са безвредни и ефикасни.

В Съединени американски щати регулаторните органи изискват от производителите на медикаменти да организират изследвания за сигурност при бременни животни, преди ваксини те да бъдат тествани при бременни дами, с цел да се подсигурява, че те не повреждат плода или не водят до импровизиран аборт. Компаниите обявиха, че тези изследвания не разкриват нови опасности. Бъдещи майки в Съединени американски щати към този момент са получили първите си дози, оповестяват фирмите.
Новото изследване ще тества бременни дами на и над 18 години в Съединени американски щати, Канада, Аржентина, Бразилия, Чили, Мозамбик, Южна Африка, Англия и Испания.

Жените ще бъдат ваксини рани през 24-34 седмици на бременността, като ще получават две дози с период от 21 дни. Режимът е същият като в по-мащабните клинични тествания.
Малко след раждането на участничките на плацебо ще бъде предоставена опция да получат действителната ваксина , като в същото време ще останат част от изследване то, споделят фирмите.
Изследването също по този начин ще реши дали ваксини рани бременни дами предават защитни антитела на своите бебета. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР