ПЕЗАРО Загубата на финала на хасковлийката Горяна Стоева не позволи

...
ПЕЗАРО Загубата на финала на хасковлийката Горяна Стоева не позволи
Коментари Харесай

Горяна изгоря за Младежките олимпийски игри

ПЕЗАРО

Загубата на финала на хасковлийката Горяна Стоева не разреши на българката да си обезпечи присъединяване в Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес през есента. Тя и другите ни медалистки Мелек Закифова (48) и Елина Георгиева (54) обаче взеха квоти и ще боксират на международното за девойки. 

Припомняме, че Горяна завоюва сребърен орден от европейското състезание по бокс за младежи и девойки в Италия. Във финала на категория до 51 кг при девойките 18-годишната Горяна се раздаде на кръга и имаше безспорна доминация в края, само че съдиите присъдиха успеха на нейната съперничка Мартина Ла Пиана от Италия с 5:0 гласа – 30:27, 30:27, 29:28, 30:26, 30:27.  Стоева бе единствената ни финалистка на шампионата, от което България завоюва и два бронзови медала на Мелек Закифова (48) и Елина Георгиева (54). 

За Горяна Стоева това бе трети следващ край на европейско състезание. През предходната година тя стигна до купата на шампионата в София, а през 2016 година още веднъж бе втора, само че при девойките в Орду, Турция. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР