[Pexels.com] Предприемачи и разработчици от България могат да кандидатстват в

...
[Pexels.com] Предприемачи и разработчици от България могат да кандидатстват в
Коментари Харесай

Започна кандидатстването за технологичната стартъп програма към EIT

[Pexels.com] Предприемачи и разработчици от България могат да аплайват в интернационалната акселераторска стратегия на Европейския институт за нововъведения и технологии (EIT), проведен в партньорство с Българска асоциация за дялово и рисково вложение (BVCA) в страната. Третото издание на самодейността ще се организира отдалечено и в нея ще се включат екипи от общо 20 страни от Европа. Участниците, които сполучливо преминат през всички стадии на програмата, могат да получат 25 хиляди евро финансиране за развиване на концепциите си.

Акселераторът EIT Digital цели да помогне на млади екипи да развият концепциите си в областта на технологиите и да ги трансфорат в работещи бизнеси. Програмата е разграничена на три стадия. В първия с дълготрайност осем седмици участниците получават финансиране 5 хиляди евро и минават през редица образования, с цел да слагат основите на фирмите си. На втория стадий от програмата те ще би трябвало да основат работещ първообраз на концепцията си, или т.нар Minimum Viable Product (MVP), като тези, които се оправят сполучливо, ще получат още 10 хиляди евро финансиране. В последния стадий на самодейността най-хубавите планове, които са съумели да привлекат външно финансиране за концепциите си, ще получат още 10 хиляди евро. Срещу финансирането EIT Digital получава дял от 5% от всяка новосъздадена компания.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики За присъединяване в програмата екипите би трябвало да са формирани от най-малко двама души и да нямат записана компания, а софтуерните им плановете да са на стадий концепция. Те могат да аплайват с решения в пет огромни области: цифрови промишлености, цифрови градове, цифрови технологии, цифрови финанси и цифрови решения за положително физическо здраве. Желаещите да се включат би трябвало да попълнят онлайн формата за кандидатстване, като крайният период е 26 април. Подборът на участници за EIT Digital ще се извърши на база изпратените формуляри и осъществяване на следващи видеоинтервюта. Няма ограничавания за броя участници от другите страни. Първият стадий на програмата стартира в средата на май.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР